En İyi Kas Yapıcı 6 Takviye

En İyi Kas Yapıcı 6 Takviye

En İyi Kas Yapıcı 6 Takviye

Egzersizin önemli bir faydası kas ve güç kazanmaktır. Sağlıklı bir kas kitlesine sahip olmak, egzersiz ve yaşamınız da elinizden geleni yapmanızı gerektirebilir.

Kas kazanımı için üç ana kriterin yerine getirilmesi gerekir:

1) Yaktığınızdan daha fazla kalori tüketmek,

2) Kaslarınıza verdiğiniz tahribattan daha fazla protein tüketmek

3) Kaslarınızı zorlayan bir egzersiz programı.

Bu makalemizde sizlere en iyi kas yapıcı 6 supplement ürünü detayları ile açıklayacağız.

1. Kreatin

Kreatin, vücudunuzda doğal olarak üretilen bir moleküldür. Kaslarınız ve diğer dokularınız için enerji sağlar. Kreatin, almak kas içeriğini %40'a seviyelerine kadar artırabilir. Kreatin, kas hücrelerinizi ve egzersiz performansınızı etkileyerek kas kazanımını teşvik eder. Aslında, çok sayıda araştırma Creatinin kas gücünü geliştirdiğini gösteriyor. Kas kazanmaya çalışıyorsanız bu iyi bir avantaj. Daha fazla güç, egzersiz sırasında daha iyi performans göstermenizi sağlar ve zamanla kas kütlesinde daha büyük artışlara yol açar.

Kreatin ayrıca kas hücrelerinizdeki su içeriğini de artırabilir. Kasta ki hücrelerinizin hafifçe şişmesine ve kas büyümesi için sinyaller üretebilir.

Ayrıca, Kreatin, IGF-1 gibi kas büyümesinde rol oynayan hormonların seviyelerini artırabilir. Bazı araştırmalar, kreatinin kaslarınızdaki proteinlerin yıkıma uğramasını önleyebilir. Kreatin, kapsamlı bir şekilde incelenmiştir ve olağanüstü bir güvenlik profiline sahiptir.

Kas kazanmanıza yardımcı olacak bir supplement arıyorsanız, önce kreatini düşünün.

2. Protein Tozu

Yeterli protein almak kas kazanmak için çok önemlidir. Spesifik olarak, kas kazanmak için vücudunuzun doğal süreçlerle parçaladığından daha fazla protein tüketmeniz gerekir.

İhtiyacınız olan tüm proteini protein açısından zengin gıdalardan almak mümkün olsa da, bazı insanlar bunu yapmakta zorlanıyor. Eğer ki sizde de böyle bir durum varsa, bir protein tozu almayı düşünebilirsiniz.

Piyasada farklı protein tozları vardır. Whey Protein (peynir altı suyu), kazein ve soya proteinidir. Diğer protein takviyeleri, yumurta, sığır eti, tavuk veya diğer kaynaklardan izole edilen protein içerir.

Birçok insan günlük ne kadar protein tüketmesi gerektiğini bilmemektedir. Aktif bir bireyseniz, vücut ağırlığının kilogramı başına 0,5–0,9 gram protein alınabilir. Kas kazanmaya çalışan birisiyseniz (kg başına 1,2–2,0 gram) en iyisi olabilir.

3. Kilo Aldırıcılar

Kilo aldırıcılar, daha fazla kalori ve protein almanıza yardımcı olmak için tasarlanmış takviyelerdir. Genellikle kas kazanmak için çaba sarf eden kişiler tarafından kullanılırlar.

Bazı insanlar çok miktarda kalori tüketirken ve ağırlık kaldırırken bile kas kazanmayı zor buluyor. Kilo aldırıcı takviyelerin kalori içeriği değişse de, porsiyon başına 1.000'den fazla kalori içermektedirler.

Birçok insan bu kalorilerin proteinden geldiğini düşünür çünkü protein kas gelişimi için çok önemlidir. Bununla birlikte, kalorilerin çoğu aslında karbonhidratlardan gelir. Porsiyon başına genellikle 75-300 gram karbonhidrat ve 20-60 gram protein vardır.

Kilo aldırıcılar, yeterince yemekten kalori karşılayamıyorsanız, bir karbonhidrat içeceğine ihtiyacınız olabilir.

4. Beta-Alanin

Beta-alanin, yorgunluğu azaltan ve egzersiz performansını artırabilen bir amino asittir. Egzersiz yapıyorsanız , beta-alanin kas kütlesini artırmaya yardımcı olabilir.

Bir çalışma, sekiz hafta boyunca günde 4 gram beta-alanin almanın, kolej güreşçilerinde ve futbolcularda yağsız kütleyi artırdığı görülmüştür. 6 haftalık bir çalışma, interval çalışmaya bir beta-alanin eklemenin, kas kütlesini yaklaşık 1 pound (0.45 kg) daha fazla arttırdığı görüldü.

5. BCAA, Dallı Zincirli Amino Asitler

Dallı zincirli amino asitler (BCAA' lar) üç ayrı amino asitten oluşur: lösin, izolösin ve valin. Özellikle et, kümes hayvanları, yumurta, mandıra ve balık gibi hayvansal kökenlilerde bulunurlar.

BCAA' lar kas büyümesi için kritik öneme sahiptir ve kaslarınızdaki amino asitlerin yaklaşık %14'ünü oluşturur. Hemen hemen herkes her gün yiyeceklerden BCAA tüketir, ancak BCAA' ları ek olarak almak da çok popülerdir.

BCAA' ların bir plaseboya kıyasla kas kazanımını iyileştirebileceğini veya kas kaybını azaltabileceğini göstermiştir. BCAA, yalnızca diyetinizde yeterince protein yemiyorsanız size fayda sağlaması muhtemeldir.

6. HMB

Beta-hidroksi beta-metilbutirat (HMB), vücudunuz amino asit lösini işlediğinde üretilen bir moleküldür.

HMB, diyetteki protein ve lösinin bazı yararlı etkilerinden sorumludur. Kas proteinlerinin yıkımını azaltmak için özellikle önemli olabilir.

HMB vücudunuz tarafından doğal olarak üretilirken, ilave olarak almak kas kütlesinde artış sağlayabilir.

HMB' nin egzersize yeni başlayanlar veya antrenmanlarını artıranlar için en etkili olduğu anlamına gelebilir.

Diğer Takviyeler

Diğer bazı takviyeler kas kütlesini artırdığını iddia ediyor. Bunlara konjuge linoleik asit, testosteron güçlendiriciler, glutamin ve karnitin dahildir.

Ancak kanıtlar karışık.

Konjuge linoleik asit (CLA)

CLA, vücut üzerinde çeşitli etkiler gösteren bir grup omega-6 yağ asidini ifade eder. Kas kazanımı için CLA üzerine yapılan çalışmalar karışık sonuçlar verdi ve faydalı olup olmadığı net değil.

Testosteron Artırma

 D-aspartik asit, tribulus terrestris, çemen, DHEA ve ashwagandha olarak sayabiliriz.

Glutamin ve karnitin

Genç veya orta yaşlı aktif bireylerde kas kütlesini artırabilir. Bununla birlikte, çalışmalar karnitinin yaşlılarda kas kütlesi için bazı faydaları olabileceğini göstermiştir.

Özet: Pek çok takviye türü kas kütlesini artırmaktadır. Kendi amacınıza göre içlerinden birkaçını seçerek kombine oluşturabilirsiniz.

en iyi kas yapıcı takviyeler

Etiketler: En İyi Kas Yapıcı 6 Takviye, protein Tozu, Bcaa, kreatin, Hmb
Haziran 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR