İşe Yarayan Müthiş 5 Doğal Yağ Yakıcı

İşe Yarayan Müthiş 5 Doğal Yağ Yakıcı

İşe Yarayan Müthiş 5 Doğal Yağ Yakıcı: Metabolizmanızı Hızlandırın!

Yağ yakıcılar, piyasadaki en çok kullanılan takviyelerden bazılarıdır. Metabolizmanızı hızlandırırken, yağ emilimini azaltabilen. Veya vücudunuzun yakıt için daha fazla yağ yakmasına yardımcı olan besin takviyeleri olarak tanımlayabiliriz.

Bununla birlikte, birkaç doğal takviyenin daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Bu makale, yağ yakmanıza yardımcı olacak en iyi 5 müthiş takviyenin bir listesini sunar.

Kafein: Yağ Yakımınızı %16 Artırabilir

Kafein, kahve, yeşil çay ve kakao çekirdeklerinde yaygın olarak bulunan bir maddedir. Aynı zamanda birçok yağ yakıcı takviyede popüler bir bileşendir. Kafein metabolizmanızı hızlandırmaya ve vücudunuzun daha fazla yağ yakmasına yardımcı olabilir.

Araştırmalar, kafeinin metabolizmanızı bir ila iki saatte geçici olarak%16'ya kadar artırabildiğini gösteriyor.

Ek olarak, birkaç çalışma, kafeinin vücudunuzun yakıt olarak daha fazla yağ yakmasına yardımcı olabileceğini göstermiştir. Bununla birlikte, bu etki zayıf insanlarda obez kişilere göre daha güçlü görünmektedir.

Ne yazık ki, çok sık kafein tüketmek vücudunuzun verimlilik etkilerine karşı daha toleranslı hale getirebilir.

Kafeinin faydalarından yararlanmak için ek almanıza gerek yok. Sağlığa birçok faydası olan mükemmel bir kafein kaynağı olan birkaç fincan sert kahve içmeyi deneyin.

Özet: Kafein, metabolizmanızı hızlandırarak ve yakıt olarak daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olabilir. Kahve ve yeşil çay gibi doğal kaynaklardan kafein alabilirsiniz.

Yeşil Çay Ekstresi: Termojenezle Yağ Yakımınızı Artırın

Yeşil çay özü, basitçe konsantre bir yeşil çay şeklidir. Yeşil çay en iyi faydalarını uygun toz veya kapsül formunda sağlar.

Yeşil çay özütü ayrıca kafein ve polifenol epigallocatechin gallate (EGCG) açısından da zengindir. Ve her ikisi de yağ yakmanıza yardımcı olabilecek bileşiklerdir.

Ek olarak, bu iki bileşik birbirini tamamlar ve termojenez adı verilen bir işlemle yağ yakmanıza yardımcı olabilir. Basit bir ifadeyle, termojenez, vücudunuzun ısı üretmek için kalori yaktığı bir süreçtir.

Örneğin, altı çalışmanın analizi, yeşil çay ekstresi ve kafein kombinasyonunun. İnsanların plaseboya göre %16 daha fazla yağ yakmasına yardımcı olduğu bulundu.

Başka bir çalışmada bilim adamları, bir plasebo, kafein ve yeşil çay özü. Ve kafein kombinasyonunun yağ yakma üzerindeki etkilerini karşılaştırdılar.

Yeşil çay ve kafein kombinasyonunun tek başına kafeinden günde yaklaşık 65 kalori. Ve plasebodan 80 daha fazla kalori yaktığını keşfettiler.

Yeşil çay ekstraktının faydalarından yararlanmak istiyorsanız. Günde 250-500 mg almayı deneyin. Bu, günde 3-5 bardak yeşil çay içmekle aynı faydaları sağlayacaktır.

Özet: Yeşil çay özü, sadece konsantre yeşil çaydır. Epigallocatechin gallate (EGCG) ve kafein içerir, bu da termojenez yoluyla yağ yakmanıza yardımcı olabilir.

Protein Tozu: Yüksek Proteinle Metabolizmanızı Hızlandırın

Protein, yağ yakmak için inanılmaz derecede önemlidir. Yüksek protein alımı, metabolizmanızı hızlandırarak ve iştahınızı azaltarak yağ yakmaya yardımcı olabilir. Ayrıca vücudunuzun kas kütlesini korumasına yardımcı olur.

Örneğin, 60 fazla kilolu ve obez katılımcı üzerinde yapılan bir araştırma. Yüksek proteinli bir diyetin, yağ yakmada orta proteinli bir diyetten neredeyse iki kat daha etkili olduğunu buldu.

Protein ayrıca GLP-1, CCK ve PYY gibi tokluk hormonlarının seviyelerini artırarak. Açlık hormonu grelin seviyelerini düşürerek iştahınızı azaltabilir.

İhtiyacınız olan tüm proteini protein açısından zengin gıdalardan alabilseniz de çoğu insan hala günlük yeterli protein almakta zorlanmaktadır.

Protein tozu takviyeleri, protein alımınızı artırmanın uygun bir yoludur. Seçenekler peynir altı suyu, kazein, soya, yumurta ve kenevir protein tozlarını içerir. Bununla birlikte, özellikle kilo vermek istiyorsanız. Şeker ve katkı maddeleri bakımından düşük bir protein takviyesi seçmek önemlidir.

Kalorilerin hala önemli olduğunu unutmayın. Protein takviyeleri, diyetinizin üzerine eklenmek yerine, atıştırmalıkların veya bir öğünün bir kısmının yerini almalıdır.

Yeterince protein almakta zorlanıyorsanız, günde 1-2 kaşık (25-50 gram) protein tozu almayı deneyin.

Özet: Protein takviyeleri, protein alımınızı artırmanın uygun bir yoludur. Yüksek protein alımı, metabolizmanızı hızlandırarak ve iştahınızı azaltarak yağ yakmanıza yardımcı olabilir.

Çözünür Lif: İştahını Bastır

İki farklı lif türü vardır; çözünür ve çözünmez. Çözünür lif, sindirim sisteminizdeki suyu emer ve yapışkan jel benzeri bir madde oluşturur. İlginç bir şekilde, araştırmalar çözünür liflerin iştahınızı azaltarak yağ yakmanıza yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Bunun nedeni, çözünür lifin PYY ve GLP-1 gibi tokluk hormonlarının seviyelerini artırmaya yardımcı olabilmesidir. Ayrıca açlık hormonu grelin seviyelerini düşürmeye de yardımcı olabilir.

Ek olarak, çözünür lif, besin maddelerinin bağırsağa verilmesini yavaşlatmaya yardımcı olur. Bu olduğunda, vücudunuzun besinleri sindirmesi ve emmesi daha fazla zaman alır. Bu da sizi daha uzun süre tok hissetmenize neden olabilir.

Dahası, çözünür lif, gıdalardan ne kadar kalori emdiğinizi azaltarak yağ yakmanıza da yardımcı olabilir.

Bir çalışmada, 17 kişi değişen miktarlarda lif ve yağ içeren diyetler tüketti. En çok lif tüketen kişilerin diyetlerinden daha az yağ ve daha az kalori emdiklerini buldu.

İhtiyacınız olan tüm çözünür lifleri yiyeceklerden alabilmenize rağmen, birçok insan bunu zor bulmaktadır. Sizin için durum buysa, glucomannan veya psyllium kabuğu gibi çözünür bir lif takviyesi almayı deneyin.

Özet: Çözünür lif takviyeleri, iştahınızı azaltarak yağ yakmanıza yardımcı olabilir ve gıdalardan kalori alımını azaltabilir. Bazı büyük çözünür lif takviyeleri arasında glukozan ve pisilyum kabuğu bulunur.

Yohimbin: Enerjini Artır

Yohimbine, Orta ve Batı Afrika'da bulunan bir ağaç olan Pausinystalia yohimbe'nin kabuğunda bulunan bir maddedir.

Genellikle bir afrodizyak olarak kullanılır. Ancak aynı zamanda yağ yakmanıza yardımcı olabilecek özelliklere de sahiptir.

Yohimbin, alfa-2 adrenerjik reseptörler adı verilen reseptörleri bloke ederek çalışır. Bu reseptörler normalde etkilerini bastırmak için adrenalini bağlar. Bunlardan biri vücuda enerji için yağ yakmaya teşvik eder. Yohimbin bu reseptörleri bloke ettiğinden, adrenalinin etkilerini uzatabilir. Ve enerji için yağın parçalanmasını teşvik edebilir.

20 seçkin futbolcuyla yapılan bir araştırma, günde iki kez 10 mg yohimbin almanın. Sadece üç haftada ortalama olarak vücut yağlarının %2,2'sini kaybetmelerine yardımcı olduğunu buldu. Bu sporcuların zaten oldukça zayıf olduğunu unutmayın, bu nedenle vücut yağında %2.2'lik bir azalma önemli.

Ayrıca hayvan deney çalışmaları, yohimbinin iştahı azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Özet: Yohimbin, adrenalin seviyelerini yüksek tutarak. Ve normalde yağ yakmayı baskılayan reseptörleri bloke ederek yağ yakmanıza yardımcı olabilir. Ancak bazı kişilerde hoş olmayan yan etkilere neden olabilir.

Yağ Yakmanıza Yardımcı Olabilecek Diğer Takviyeler

Diğer bazı takviyeler kilo vermenize yardımcı olabilir. Bunlar şunları içerir:

5-HTP: Serotonin Hormonun Öncüsü

5-HTP, bir amino asittir ve serotonin hormonunun öncüsüdür. İştahınızı ve karbonhidrat isteğinizi azaltarak yağ yakmanıza yardımcı olabilir. Bununla birlikte, depresyon ilaçlarıyla da etkileşime girebilir.

Synephrine:

Özellikle acı portakallarda bol miktarda bulunan bir maddedir. Bazı kanıtlar yağ yakmanıza yardımcı olabileceğini gösteriyor, fakat yapılan çalışmalar bu konuda yeterli düzeyde değildir.

Yeşil Kahve Çekirdeği Özü:

Araştırmalar, yeşil kahve çekirdeği özünün yağ yakmanıza yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bununla birlikte, yeşil kahve çekirdeği özü ile ilgili çalışmalar. Üreticileri tarafından desteklenmektedir.

CLA (konjuge linoleik asit):

CLA, yağ yakmanıza yardımcı olabilecek bir omega-6 yağ asitleri grubudur.

L-karnitin:

L-karnitin, doğal olarak oluşan bir amino asittir. Bazı araştırmalar, yağ yakmanıza yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Özet: 5-HTP, sinefrin, yeşil kahve çekirdeği özü, CLA ve L-karnitin dahil olmak üzere yağ yakmanıza yardımcı olabilecek başka takviyeler de vardır.

Sonuç: İşe Yarayan Müthiş 5 Doğal Yağ Yakıcı

Günün sonunda kilo problemlerinizi çözecek tek bir "sihirli hap" yok. Bununla birlikte doğal çözüm, sağlıklı bir diyet. Ve düzenli egzersiz ile birleştirildiğinde daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olabilir. Bunlar arasında kafein, yeşil çay özü, protein takviyeleri, çözünür lif takviyeleri ve yohimbin bulunur. Ve yağ yakmanıza yardımcı olma konusunda muhtemelen en etkili olanlardır.

İşe Yarayan 5 Müthiş yağ yakıcı

Etiketler: İşe Yarayan Müthiş 5 Doğal Yağ Yakıcı, ene iyi yağ yakıcılar, l-karnitin, termojenik yağ yakıcılar
Nisan 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR