İzole Proteinler

İzole proteinin normal proteinlere kıyasla en büyük artısı karbonhidrat yağ ve şeker gibi maddelerin üretimi sırasında filtrelenmesi ve böylece ortaya saf protein çıkmasıdır. Bu maddeler filtrelendiği için izole protein oldukça kolay bir şekilde sindirilmekte ve vücut tarafından emilim hızı da artış göstermektedir. Günlük gıdalardan alınan proteinin emiliminin 3-4 saatte gerçekleştiği düşünüldüğünde izole proteinlerin yarım saat veya bir saat içinde vücutta aktif hale gelmesi oldukça sporcular  için avantaj sağlamaktadır. Üretim aşamasında uygulanan iyon değişimi de bir takım kimyasal yöntemlerle protein çok daha uygun maliyetle elde edilir. Ancak mikro filtreleme yöntemiyle proteinin saflaştırılması ve vücuda uygun hale gelmesi için en kaliteli uygulama olarak ön plana çıkmaktadır.

 

 

1