Yoga Bloğu Nedir ? Yoga Bloğu Nasıl Kullanılır ?

Yoga Bloğu Nedir ? Yoga Bloğu Nasıl Kullanılır ?

Eylül, Ulusal Yoga Ayıdır. Yoga yapmak ve daha dengeli bir yaşam tarzı oluşturmak için harika bir hatırlatma. Yoga esnekliği, duruşu ve dengeyi geliştirmeye yardımcı olur. Yoga pratiği, kendini yansıtma, kendimize ve başkalarına nezaket gösterme ve sürekli büyüme ve öz farkındalık dahil olmak üzere çok daha fazlasını sunar. Elbette, pozlarda bir rahatlık duygusu bulabilirseniz. Tüm bunları gerçekleştirmek çok daha kolaydır.

Yoga Bloğu Nedir?

Yoga Bloğu, çeşitli materyallerden yapılan tuğlaya benzer yapıda bir yoga ekipmanıdır. Köpük, Eva, tahta vb. malzemelerden üretilip belirlenmiş ölçülerde kullanıma hazır hale getirilmektedir.

Yoga Bloklarının Amacı

Yoga blokları, özellikle yeni başlayanlar için gerekli olan bir ekipmandır. Zorlayıcı hareketlerde egzersizlerinizi kolaylaştırarak sakatlık ve düşme gibi risklerin önüne geçeceklerdir. Ayrıca yoga bloklarının amaçları olarak şunları da sayabiliriz.

-Hareket aralığını destekleyip, böylece sizinle zemin arasındaki mesafeyi kısaltır ("zemini size yaklaştırır")

-Doğru hizalamayı sağlamaya yardımcı olur.

-Yogaya yeni başlayanlar, sakatlanma veya diğer fiziksel hareketlerde kısıtlama yaşayanlar için kullanışlıdır.

-Kasları belirli bir pozda doğru şekilde çalıştırmak ve desteklemek için farkındalık yaratır.

-Daha fazla veya daha az desteği barındırmak için düşük, orta ve yüksek konumlara yerleştirilebilir.

Yoga Pozlarınızı Geliştirmek için Blokları Nasıl Kullanmalısınız?

Yoga, yoga pozunu ifade etme becerinizi geliştirmek için birçok pozisyon sağlar. Derslerde kullanılacak en popüler yoga malzemelerinden biri yoga bloğudur. Köpük, bambu, ahşap veya mantardan yapılırlar. Genellikle kollarınıza bir destek uzantısı olarak kullanılır. Ancak aynı zamanda vücudun bir poza yerleşmesine yardımcı olmak için sırt, baş ve kalçaları da destekleyebilir. Ayrıca yoga blokları:

İster oturur ister ayakta durun veya sıkı kalçalarınız ve omuzlarınız olsun. Aşağıdaki dört poz esnekliği artırmak ve yoga pratiğinizde daha fazla keyif almak için bir yoga bloğu kullanmanın mükemmel örnekleridir.

Virasana veya Kahramanın Duruşu | Oturarak Meditasyon

Nasıl Yapılır: Dizleriniz ve ayaklarınız kalça mesafesinde açık olacak şekilde diz çökün. Bloğu orta yükseklikte bacaklarınızın arasına yerleştirin. Vücudunuzu yavaşça geriye doğru kaydırın ve bloğun üstüne oturun. Omurgayı uzatın, pozunuzu nazikçe kenetleyin ve boynun arkasındaki uzunluğu koruyun. Avuç içlerinizi uylukların üzerine yerleştirin.

Faydaları: Kalçayı dizlerinizin hizasının üzerine kaldırmak dizdeki stresi ve rahatsızlığı azaltır. Bu pozisyonda oturup ayak bilekleri ve uylukları germenin faydalarından yararlanmanızı kolaylaştırır.

Ardha Chandrasana veya Yarım Ay Duruşu | Denge

Ardha Chandrasana veya Yarım Ay Duruşu | Denge

Nasıl Yapılır: Yoga bloğunu ayakta durduğunuz ayağın 15-30 cm önüne, biraz dışarıya ve Yoga bloğu en yüksek seviyesine yerleştirin. Sağ ayağınızı öne doğru yüksek bir hamle pozisyonundan, elinizi bloğun üzerine koyun. Bloğu kullanarak sağ ayağa adım atarken ve sağ bacağınızı düzeltirken omuzdan yukarı ve dışarı doğru uzatın. Sol bacağı yere paralel olarak kaldırın. Sol kalçayı yukarı ve geri döndürün ve tüm gövdeyi, vücudun tüm ön kısmı yan duvara bakacak şekilde çevirin.

Faydaları: Blok, el ile destek yüzeyi arasındaki mesafeyi kısaltır. Aslında bir anlamda, zemini elinize yaklaştırmaya yardımcı olur. Gövdenizi kaldırmanızı, göğsünüzden genişlemenizi ve üst bedeninizi aynı hizada tutmanızı kolaylaştırır. Yan gövdeye çöküyorsunuz. Dengeye yardımcı olmak için bloğu kullanırken, kalçaları yavaşça açabilecek ve güçlü ayak bilekleri, dizler, bacaklar ve zihinsel odaklanmanın faydalarından yararlanabileceksiniz.

Supta Baddha Konasana veya Uzanmış Bağlı Açı Duruşu

Supta Baddha Konasana veya Uzanmış Bağlı Açı Duruşu | Kalça Açacağı

Nasıl Yapılır: İki bloğa ihtiyacınız olacak. Dizleriniz bükülmüş ve ayaklarınız yerde olacak şekilde oturarak başlayın. Ayaklarınızın alt kısımları bir araya gelirken dizlerinizi nazikçe açın ve topuklarınızı kalçalarınıza doğru çekin. Her bir bacağın ağırlığını desteklemek için her bir uyluğun altına orta veya düşük konumda bir blok yerleştirin. Uzanın ve kollarınızı yanlarınıza koyun.

Faydaları: Kasık, iç uyluk ve kalçalar gerginse, bacaklar boşlukta sarkarken bir çekme hissi hissedeceksiniz. Bacakların altındaki blokların desteği, iç uyluk ve kalçaların rahatlıkla serbest kalmasını sağlar.

Matseyasana veya Balık Duruşu | Kalp Açıcı

Matseyasana veya Balık Duruşu | Kalp Açıcı

Nasıl Yapılır: İki bloğa ihtiyacınız olacak. Dizleriniz bükülmüş ve ayaklarınız yerde olacak şekilde oturarak başlayın. Sırtınıza yaslandığınızda kürek kemiklerinizin rahatlayacağını düşündüğünüz orta yükseklikte bir blok yerleştirin. Diğer bloğu başınızın dinleneceğini düşündüğünüz orta yüksekliğe yerleştirin. Yavaşça geriye yaslanın ve kürek kemiklerinizi ilk bloğun biraz üzerinde bırakın. Sonra başınızı ikinci bloğa doğru serbest bırakın. Kollarınızın yanlarınızda gevşemesine izin verin.

Faydaları: Günlük aktivitelerimizin çoğu kolları ve omuzları öne doğru çekme eğilimindedir, ancak yoga bloğu gövde ve göğüs kafesini genişletmemize yardımcı olur. Göğsü, omuzları, boynu ve karın bölgelerini açarak daha derin nefes almaya izin veren alan yaratmaya yardımcı olacaktır.

En iyi Yoga Blok Çeşitleri ve Fiyatları

Sizde yoga pratiklerinizi daha konforlu hale getirmek için Tusi blok marka ve çeşitlerimizi inceleyebilirsiniz. Haydi ne duruyorsun hemen sipariş ver! Ücretsiz kargo ile eprotein.com.tr den ayağına kadar gelsin.

Yoga Blok Satın al

Etiketler: Yoga bloğu, Yoga blok ne işe yarar, yoga blok mantar, Yoga blok satın al, yoga blok kullanımı, yoga blok ve kemer, yoga blok ölçüleri, yoga blok hareketleri, yoga blok nasıl olmalı
Ocak 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR