Trambolin Hakkında

Trambolin Hakkında

Trambolin Hakkında

Trambolin Nedir? Ne işe Yarar?

Trambolin kişilerin zıplaması için oluşturulmuş, etrafı çerçeveler ile sarılı ve yaylarla bağlantılı olan bir eğlence veyahut da spor aleti olarak ifade edilebilir. Bu aleti bazı kişiler spor yapmak için kullanırken bazı kişilerin ise eğlence amaçlı kullandıkları görülmektedir. Bununla beraber bazı kişilerin bu alet ile gerçekleştirmiş oldukları hareketleri çok daha iyi bir şekilde yaparak olimpiyatlara katıldıkları da görülmektedir.

Trambolin Tarihçesi

Söz konusu olan trombolinin yapılma tarihinin ise 1910 yılı olduğuna dair söylentiler bulunur ancak trombolinin 20. Yüzyıla kadar kişilerin dikkatini çekmediği de görülmüştür. Bununla beraber trombolinin modern bir spor olarak ilk olarak 1936 yılında ABD'li George Nissen tarafından geliştirildiği de bilinir.

Trambolin Faydaları

San Diego Kaliforniya Üniversitesi'nde bulunan Profesör James White göre ise trambolin kişilerin kaslarını eşit bir güçle hareketlenmesine yardımcı olmaktadır. Bununla beraber ise trambolinin kas hücrelerinin koordinasyonunun gelişmesine yardımcı olur. Yani kasların daha iyi çalışmasında etkisi vardır. Tüm bunlara ek olarak ise trambolinin kişilerin kendi ağırlıklarını uygun bir şekilde kaldırmalarına yardımcı olduğu ve vücutlarının dengelerini geliştirmelerine yardımcı olduğu da bilinir.

Söz konusu olan spor ve eğlence aletinin sayılmış olan yararları haftanın beş gününde on beş dakika trambolin kullanan kişiler için geçerli olduğunun bilinmesi gereklidir. Aksi takdirde kişiler bu sayılan durumlardan faydalanamayacaklardır.

Trambolini kullanan kişilerin ise günlük yapmış oldukları aktivitedeki seviyeyi kendileri belirleyebilir. Yani ayaklarını minderden ne kadar havaya yükselebilirlerse ve ne kadar hızlı zıplayabilirlerse seviyelerini o kadar arttırmış olmaktadırlar. Daha tempolu ve üst seviyede çalışmak isteyen kişilerin bu şekilde daha hızlı zıplayarak ayaklarını minderden daha fazla yükseltebilecekleri söylenebilir.

Trambolinin kişileri oksijenden mahrum bırakmadan hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğu bilinir. Yani kişilere ideal bir şekilde aerobik etki yarattığı söylenebilir. Bu yüzden de çoğu kişinin tereddüt etmeden bu aleti kullanabilecekleri ifade edilebilir.

Trambolin riskleri nelerdir?

Trambolinlerin genel olarak riskli bir tarafının olmadığı bilinir. Hatta fiyatının uygun olmasından dolayı da çoğu kişinin bu aleti satın aldıkları görülür ancak bu aleti alkol veya uyuşturucu aldıktan sonra kullanılması bazı tehlikelere yol açacağı için riskli görülür. Bu yüzden de bu maddeleri kullanmış olan kişilerin kendi vücutlarına zarar vermemeleri için bu zamanlarda tercih etmemeleri tavsiye edilir.

trambolin nedir? ne işe yarar?

Nasıl bir Trambolin almalıyım?

Sözü edilen spor ve eğlence aletinin seçiminde kişilerin kullanım amaçlarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu yüzden de kişilerin trambolin satın almadan önce çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmaları tavsiye edilir. Bu anlamda ise trambolinin tercih edilen modelleri arasında katlanabilir modeller ve tutmalı modeller olduğu söylenebilir.

Katlanabilir modellerin yaz mevsiminde kişilerin istedikleri alana kurmalarına yardımcı olduğu bilinir. Tutmalı modellerin ise farklı kas gruplarının çalışmasına yardımcı olduğu ve bununla beraber güvenli bir kullanım sağladığı da görülmektedir. Bu yüzden de kişilerin kullanım amaçlarına ve beklentilerine uygun olacak şekilde seçimlerini tamamlamaları gereklidir.

Söz konusu olan trombolinin yuvarlak, dikdörtgen veyahut da kare şeklinde tasarımları vardır. Kişilerin ise bu tasarımlardan kendilerine en uygun olanı seçerek tercih yapılabilir.  Bununla beraber ise kişilerin almak istedikleri yaş ortalamasını da göz önünde bulundurmaları gereklidir çünkü her yaşa hitaben bir trambolin modeli vardır.

Etiketler: Trambolin Hakkında, Tramboline Nedir, Trambolin Modelleri
Temmuz 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR