Weider Premium Whey mi? Multipower Pure Whey mi?

Weider Premium Whey mi Multipower Pure Whey mi

Weider Premium Whey mi? Multipower Pure Whey mi?

Piyasada birçok protein tozu markası bulunmaktadır. Sizlerin için Weider protein tozunu ve Multipower Protein tozunu içerik olarak araştırdık ve birkaç kriterle seçim yapmanızda kolaylık olacağını düşündük.

Genel olarak Yapacağımız kriterler şunlar olacaktır.

1)Fiyat/Performans (F/P): Fiyat ve performans Protein tozunda olması gereken bir kriter olarak düşündük. Bir ürünün fiyatı ve Verimliliği beklentileri karşılamalıdır. ‘’Ucuz protein tozu kötü, pahalı protein tozu iyidir’’ ön yargısını kırmalıdır.

2)Hammadde Kalitesi: bir protein tozu karşılaştırması yapılırken firmaların kullandığı hammadde çok önemlidir. Her protein tozu Markası hammadde kaliteleri bir olmadığı gibi verimlilikleri haliyle aynı olmayacaktır. Bazı protein tozları gereksiz bileşenler ilave edilerek protein tozu değerleri yüksekmiş algısı yaratılır. Bu yüzden protein tozlarında ki hammadde kaliteleri insan sağlığına avantaj veya dezavantaj sağlayabilmektedir.

3)Kullanılan Protein Çeşidi ve Oranı: Markaların kullandığı protein çeşitleri, filtrelenme aşamasına göre kullandığı protein, aynı zamanda içerik oranı, emilim ve verimlilik açısından önemli bir noktadır.

4) Satın Alma ve Güvenlik Sistemi: Bir protein tozu satın alırken kolay ulaşılabilmesi ve gerekli güvenlik kontrollerinden geçebilmelidir.

 

Whey Protein Çeşitleri Nelerdir?

Whey protein; biyolojik değeri ve emilimi en yüksek olan protein tozudur. Whey proteinde kendi arasında filtrelenme aşamasına göre isimlendirilmektedir.

A) Hidrolize whey proteini; Hidrolize peynir altı suyu, proteini izole etmek için asit koşulları ve yüksek ısı ile işlenerek işlenen peynir altı suyu proteinidir. Tipik olarak %90 ila 95 peynir altı suyu proteininden oluşur. Bu süreç, amino asitleri birbirine bağlayan küçük peptitler veya bağlar oluşturur. Bu da hidrolize peynir altı suyu proteininin vücut tarafından emilmesini kolaylaştırır.

B) İzole whey proteini; WPI' ler, genel olarak yağı ve laktozu düşürmek için daha fazla işlenmektedir. WPI genellikle en az %90 proteindir.

C) Konsantre whey proteini, WPC, düşük seviyelerde yağ ve düşük seviyede karbonhidrat içerir. WPC'deki protein yüzdesi, ne kadar konsantre olduğuna bağlıdır. En düşük konsantreler %30 proteine ​​sahip olma eğilimindedir ve %90'a kadar daha yüksek oranlara sahiptir.

D) Aroma: Protein tozunda kullanılan aroma damak tadı olarak kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Fakat bazı protein tozlarında aromayı genel kullanıcı kitlesi ya ürünü beğenmektedir ya da aromayı çok kötü bulabilmektedir. Bu yüzden aromanın protein tozunda önemli bir kriter olabileceğini düşündük.

Weider ve Multipower markası Karşılaştırma

Sonuç; öncelikle iki markanın da kıyaslanan ürünleri çok başarılı fakat birçok kriterde Multipower markası daha önde gözükmektedir. Multipower whey protein 1. Sırayı hakkediyor. Hammadde kalitesi, yüksek izole oranı, servis fiyatı yanında kolay ulaşılabilir olması yönünden en iyi protein tozu diyebiliriz.

Multipower Pure Whey protein

Etiketler: Weider Premium Whey mi ? Multipower %100 Pure Whey mi ?, Multipower whey protein
Eylül 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR