Vitargo Markalı Ürünler Detaylı inceleme

Vitargo Markalı Ürünler Detaylı inceleme

Vitargo Electrolyte Nedir?

Vitargo Electrolite çeşitli elektrolitler içeren toz şeklinde bir Karbonhidrat ürünüdür. Patentli, İsveç üretimi olan Vitargo yüksek molekül ağırlıklı bir karbonhidrat çeşididir. Vitargonun bu özelliği Glikojen depoları için son derece önemlidir. Dünyada birçok profesyonel sporcu tarafından kullanılan popüler bir üründür.

Vitargo Electrolyte Detaylı Açıklama

Vitargo yüksek moleküler ağırlıklı bir glikoz polimeridir. Bu nedenle, diğer şekerlere kıyasla daha az miktarda toz halinde daha fazla glikoz bulunur.  Yani, optimal miktarda karbonhidrat sağlamak için bir içecekte daha az Vitargo molekülüne ihtiyaç vardır.

Araştırmalar Vitargo Hakkında Ne Söylüyor?

Maltodekstrin veya geleneksel şeker kaynakları içeren içeceklerle karşılaştırıldığında, Vitargo içeren bir içecek;

-Mideden hızlıca geçerek ve özellikle hızın iki kat daha fazla olduğu ilk 10 dakikada kan dolaşımına hemen geçer.

-Alımdan sonraki ilk 60 dakika içinde daha yüksek kan şekeri (~%30) ve insülin (~%80) konsantrasyonları ile sonuçlanır.

-Egzersizden sonraki ilk 2-4 saat içinde kasta daha hızlı (~%70) kas yakıt ikmali (aka glikojen sentezi) oranlarına yol açar.

-Vitargo alımından sonraki gerçek glikojen sentez oranı daha önce belirtilenlerden daha yüksek çıktı.

-İki yoğun egzersiz arasında toparlanma içeceği olarak tüketildiğinde dayanıklılık performansında %20-25'lik bir iyileşme sağladı.

Vitargonun Özellikleri

Vitargo Electrolyte Faydaları

Performansa Etkisi

Egzersiz esnasında vitargo mide sindirimleri üzerinde olumsuz bir etki yapmamaktadır. Yakıtın büyük miktarlarda hızlı bir şekilde iletilmesini sağlayarak sporculara fayda sağlayacaktır.

İyileşmeye ve Onarıma Etkisi

Vitargo rehidrasyon için sıvının daha hızlı verilmesine ve daha yüksek kan şekeri ve insülin konsantrasyonlarına yol açacaktır. Bu da daha yüksek oranlarda kas yakıt ikmali sağlayacaktır. Potansiyel olarak kas dokusu onarımı ve büyümesi (aka protein sentezi). Basit bir ifadeyle, bu, oturumlar arasında daha hızlı iyileşme anlamına gelecektir.

Diğer CHO kaynakları

Piyasada çeşitli nişastalardan (örn. mumlu mısır nişastası) elde edilen benzer karbonhidrat kaynakları mevcuttur. Ancak bunların çok azı Vitargo 'nun benzersiz özelliklerine sahiptir.

Vitargo ABD dahil olmak üzere birçok ülkede satmak için özel lisansa sahiptir.

Vitargo mumsu mısır, arpa nişastası veya patatesten sentezlenebilir. Kilit nokta, kendine özgü, özel, patentli moleküler baskısına sahip olmaktır. Bu, yukarıdaki kaynaklardan herhangi biriyle yapılabilir. Mumlu mısır nişastası DEĞİLDİR. Jenerik mumlu mısır nişastası YAVAŞ SİNDİRİMLİ bir nişastadır.

Mide ve bağırsaklardan geçerek kan dolaşımına maltodekstrin ve şekerden 2 kat daha hızlı geçer.

Antrenman sonrası kas ve karaciğer glikojenini maltodekstrin ve şekerden 1,7 kat daha hızlı yeniler.

Tüketildikten hemen sonra maltodekstrin ve şekerlerden 1,8 kat daha yüksek ve daha hızlı insülin salınımını önemli ölçüde artırdı. Bu da glikojen yenilenmesine yardımcı olacaktır.

Düşük ozmolalitesi ve yüksek moleküler ağırlığı nedeniyle mideden çok hızlı geçer. Bu nedenle şişkinlik olmaz. Vitargo molekülünün geniş dallanması nedeniyle hızla sindirildiği için kana iki kat daha hızlı girer.

Vitargo Hakkında Sık Sorulan Sorular

Vitargo kilo aldırır mı?

Vitargonun kilo aldırmasından ziyade tam olarak saf olduğu için. Tatlandırıcı ve şeker barındırmaması "kötü kilo" değil iyi kilo almanıza ve kas kütlenizi arttırmanıza yardımcı olur.

Vitargo ne zaman kullanılır?

Vitargo electrolite 75gramı 700 mL su ile karıştırıp spordan önce ya da spor esnasında tüketilebilir.

Vitargo Hangi Ülkenin markası?

Vitargo İsveç menşeili patentli bir karbonhidrat markasıdır.

Vitargo Satın al

Etiketler: Vitargo Markalı Ürünler Detaylı inceleme, Vitargo nedir, ne işe yarar?, Vitargo özellikleri ve kullanıcı yorumları
Nisan 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR