Multipower Whey Protein incelemesi

Multipower Whey Protein incelemesi

Multipower Whey Protein incelemesi

Birçok protein markası bulunmasına rağmen sizler için multipower whey protein incelemesini yapacağız. İnsanlar, kas protein sentezini geliştirmeye ve yağsız kas kütlesinin büyümesini teşvik etmeye yardımcı olmak için direnç egzersizinin yanı sıra peynir altı suyunu takviye olarak kullanırlar. Ama nedir ve kullanmanın faydaları nelerdir?

Öncelikle whey proteinin ne olduğunu öğrenelim;

Whey Protein (peynir altı suyu proteini): Süt, kazein ve peynir altı suyu olmak üzere iki proteinden oluşur. Peynir altı suyu proteini, sütteki kazeinden ayrılabilir veya peynir yapımının bir yan ürünü olarak oluşturulabilir. Peynir altı suyu proteini, 9 temel amino asidin tümünü içerdiğinden tam bir protein olarak kabul edilir. Laktoz içeriği düşüktür.

Peynir altı suyu proteini tüketimi ile ilişkili birçok fayda vardır ve araştırmacılar sürekli olarak yeni olası terapötik özellikler bulmaktadır. Burada faydaların neler olabileceğini açıklıyıp ve bazı yan etkilere ve potansiyel risklere bakacağız.

Whey Protein Türleri Nelerdir?

Üç temel peynir altı suyu proteini türü vardır; peynir altı suyu proteini konsantresi (WPC), peynir altı suyu proteini izolatı (WPI) ve peynir altı suyu proteini hidrolizatı (WPH).

Bunların her birine sırayla bakalım:

Peynir altı suyu proteini konsantresi; WPC, düşük düzeyde yağ ve düşük düzeyde karbonhidrat içerir. WPC'deki protein yüzdesi, ne kadar konsantre olduğuna bağlıdır. Alt uç konsantreler yüzde 30 proteine ​​ve yüzde 90'a kadar daha yüksek uçlara sahip olma eğilimindedir.

Peynir altı suyu proteini izolatı; WPI'ler, tüm yağ ve laktozu uzaklaştırmak için daha fazla işlenir. WPI genellikle en az yüzde 90 proteindir.

Peynir altı suyu proteini hidrolizatı; WPH, peynir altı suyu proteininin "önceden sindirilmiş" formu olarak kabul edilir, çünkü zaten kısmi hidrolize uğramıştır. Vücudun proteini emmesi için gerekli bir süreç. WPH, diğer iki peynir altı suyu proteini formu kadar sindirim gerektirmez.

Ayrıca, WPH, geliştirilmiş sindirilebilirlik ve azaltılmış alerjen potansiyeli nedeniyle tıbbi protein takviyelerinde ve bebek formüllerinde yaygın olarak kullanılır.

Whey protein Faydaları Nelerdir?

Kilo vermeye yardımcı: 158 kişi üzerinde yayınlanan bir çalışmada, peynir altı suyu verilenler "kontrol içeceği tüketen deneklere kıyasla önemli ölçüde daha fazla vücut yağı kaybettiler ve yağsız kaslarının daha fazla korunduğunu gösterdiler."

Anti-kanser özellikleri: Umut verici sonuçlar birçok terde yayınlanmaktadır. Kanser tedavisinde peynir altı suyu proteini konsantresi kullanımı için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.

Kolesterolü düşürme: Bir çalışma, yayınlandı, 12 hafta boyunca 70 kilolu erkeğe ve kadına peynir altı suyu takviyesi verdi ve lipid ve insülin seviyeleri gibi bir dizi parametreyi ölçtü. Peynir altı suyu grubunda kazein (grup) ile karşılaştırıldığında 12. haftada toplam kolesterol ve LDL kolesterolde önemli bir düşüş olduğunu buldular.

Astım: Peynir altı suyu proteini astımlı çocuklarda bağışıklık tepkisini iyileştirebilir. 11 çocuğu kapsayan küçük bir çalışma, dergide yayınlandı. Uluslararası Gıda Bilimi ve Beslenme Dergisi, 1 ay boyunca günde iki kez 10 gram peynir altı suyu proteini ile desteklenen astımlı çocukların gelişmiş bir bağışıklık tepkisi olduğunu buldu.

Kan basıncı ve kardiyovasküler hastalık: International Dairy Journal'da yayınlanan araştırma, peynir altı suyu proteini ile desteklenen içeceklerin hipertansiyonlu hastalarda kan basıncını önemli ölçüde azalttığını buldu; kalp hastalığı veya felç geliştirme riskleri de daha düşüktü.

HIV'li kişilerde kilo kaybını azaltmak: Clinical and Investigative Medicine dergisinde yayınlanan bir araştırma, peynir altı suyu proteininin HIV pozitif hastalarda kilo kaybını azaltmaya yardımcı olabileceğini buldu.

Multipower %100 Pure Whey Protein Nedir?

%56 yüksek izole oranıyla yorucu bir antrenmandan hemen sonra kullanılan en etkili ve hızlı emilim sağlayan toz formda premium kalitede whey protein tozudur. Üç farklı kaynaktan %80 oranında yüksek kalitede premium protein içermektedir. Birincil kaynak olarak whey izolatı kullanır ve her bir porsiyonda 24g saf proteinle (5.7 g BCAA ve 3.8 g L-Glutamin dahil) beraber sadece 1.4 g karbonhidrat içerir. Ek B6 vitamini ile mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için protein metabolizmanızı ve beslenmenizi destekler.

Multipower %100 Pure Whey Protein Tozu inceleme

3 farklı %80 whey protein içeriği;

%56 Yüksek izole oranı

%43 Konsantre

%1 Hidrolize

4 Lezzetli Aroma

Her serviste (3 ölçek) 5.700mg Bcaa amino asit içeriği

Ek B6 vitamini

Multipower %100 Pure Whey Protein Nasıl Kullanılır?

200 ml su içerisine 1 porsiyon (30gr=3 ölçek) ekleyin ve karıştırın. Günde 1 -3 servis tüketebilirsiniz. Egzersizden hemen sonra tüketilmesi tavsiye edilir.

Ürün İçeriği
Multipower Pure Whey
2000 Gram

Servis Miktarı: 3 ölçek (30g)

Sevis Sayısı: 66

 
 
%Günlük Değer*

Enerji
115kcal
**

Yağ
1,3g
**

Doymuş Yağ
0,9g
**

Karbonhidrat
1,6g
**

Şeker
1g
**

Lif
0,1g
**

Protein
24g
**

Tuz
0,37g
**

B6 Vitamini
1,63mg
**

BCAA (İzolösin, Lösin, Valin)
5,7g
**

**Günlük değerler saptanamamıştır.

 

Multipower %100 Pure Whey Nereden Satın Alabilirim?

Multipower whey protein ve markalı ürünleri dilerseniz online alışveriş sitemiz olan eprotein.com.tr den ya da İstanbul/ Çekmeköy mağazamızdan satın alabilirsiniz.

Multipower Whey Protein incelemesi

Etiketler: Multipower Whey Protein incelemesi, peynir altı suyu nedir, faydaları nelerdir
Aralık 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR