Kış Aylarında Kas Sakatlıkları Nasıl Önlenir ?

Kış Aylarında Kas Sakatlıkları Nasıl Önlenir ?

Kış Aylarında Kas Sakatlıkları Nasıl Önlenir?

Soğuk aylarda neden hep kendinize zarar verdiğinizi düşündünüz mü? Sıradan Germe hareketlerinizden olabilir veya bir tane bile olmayışı! Kabul edelim ki çoğumuz, germe, ısınma ve soğuma gibi antrenmanımızın önemli kısımlarını atlıyoruz. Yine de, ister inanın ister inanmayın, bazı basit germeler için zaman ayırmak, istenmeyen ağrı ve ağrıları ve ya daha ciddi yaralanmaları önleyebilir.

Germe hakkında daha fazla şey öğrenmek için Osteopat'ı yakaladık ve egzersiz uzmanı Adam Whatley'i ve özellikle de soğuk aylarda neden bu kadar önemli olduğunu öğrendik. Hatta bize en çok tavsiye ettiği hareketlerden bazılarını gösterecek.

kas sakatlıklarını önleme

Dinamik Germe Hareketleri

Kış Geliyor ve bu zihinde iyi tutulması gerekir, bu istenmeyen kas yaralanmalarını önlemek için ön ısıtma hareketleri çok önemli. Birçoğumuz küçük veya büyük olsun, kış aylarında egzersiz yaparken maalesef yaralanma yaşadık. Özel egzersizlerin yanı sıra, en kötü aktiviteler gerçekleştirilirken, özellikle antrenmana kötü hazırlanılmışsa, soğuk havalarda kişisel yaralanma meydana gelebilir.

Ancak, neyse ki, kış aylarında yaralanmaları önlemek için çalışabiliriz ve gereksiz acı ve sertlik olmadan mevsimin tadını çıkarabilirsiniz. Bu yazımızda, kışlık sırt yaralanmaları ve kışlık eklem yaralanmaları ile ilgili takip etmesi kolay bilgileri ve korkunç kış ağrıları ve ağrıları önlemek ve önlemek için nasıl çalışabileceğimize dair ipuçları vereceğiz.

Popüler kış sporları, kayak pistlerine vurmak, buz pateni, kızak yapmak, buz hokeyi ve daha fazlasını içerebilir. Maalesef, doğru önlemlerle önlenebilecek yaygın kış sporları yaralanmaları çok sık görülür. Çoğu durumda, bu kış kazaları, önemli kış kurallarına uyularak içeride mi yoksa dışarıda mı olacağı ile önlenebilirdi.

Soğuk algınlığından hoşlanıyorsanız, bu temel kış sporları yaralanma önleme ipuçlarını takip etmeyi ve TAM ısınma egzersiz planını izlemeyi unutmayın. Sağlıklı kalmak önemlidir, böylece karda ve buzda daha fazla eğlenebilirsiniz! Isınmanın yaralanma riskini azaltacağını ve performansı artıracağının nedeni budur.

  • Yaralanma riskini arttırır - Kaslar daha soğuktur ve soğukta daha az tepki verir. Çok kısa sürede yırtılmaya neden olabilir, bu yüzden yavaşça ısınmalısınız. Kaslarınıza kan almak, onları daha esnek, daha duyarlı hale getirecek ve daha etkili yükleyebilecek
  • Soğuk kaslar yavaş performans gösterir. Soğuk kaslar tam hareket aralığında gerilmez ve bu nedenle tam potansiyel güç kazanmaz. Isınma işleminiz, uykulu kaslarınız için nazik bir uyandırma çağrısı görevi görür.

 

Vücudun İşlevselliğini Nasıl Yükseltirim?

Bir ısınma boyunca, tüm sistemlerin çekirdek ısısını artırarak, sistemlerinizin birlikte çalışmasını sağlar. Önemli olan, işlevsel olarak tüm vücut gücünü arttırırken, aynı zamanda yaralanmadan da kalmasını sağlamaktır.

Bir osteopati olarak, kasların iskeletin yaptığı işe cevap verdiğini keşfedersiniz. Tıpkı soğuk kaslar gibi soğuk eklemler de olması gerektiği gibi çalışmaz, bu da diğer her şeyin fonksiyonunu bozar. Sonuç olarak, çevredeki kaslar bu eklemin yapışmasını sağlar ve eklem hareketini daha da azaltır.

Ekleminizin içindeki sıvıyı bir boya tenekesi olarak düşünün ilk açtığınızda kalın ve sarkıktır. Sonra boyayı karıştırmak için bir nesne bulursunuz ve inceltilir ve işlenmesi kolaydır. Bu, eklemlerimizdeki sıvının başına gelenlerle aynıdır. Soğuk ve ısındığında kalınlaşır ve sonuçta zayıf harekete neden olur. Ancak eklemi ısıttığımızda, bu daha iyi hareket ve kas esnekliği sağlayan sıvının incelmesine izin verir. Eklem alıcılarımız da yine çok daha duyarlı hale geliyor. Düşük yoğunluklu ısınma, rutin ön yorgunluk olmadan istenen vücut sıcaklığını arttırmak için çok daha etkilidir.

 

Isınma Yaparken ne Tür Egzersizler Uygulamalıyım?

Vücut ağırlığı hareketlilik egzersizleri etkili ısınma için mükemmeldir. Dinamik gerginlikler aynı zamanda her şeyi uyandıracak, kalp atış hızınızı yavaşça arttıracak, eklemlerinizi harekete geçirecek ve zihni egzersiz için hazırlayacaktır. 

Bu egzersizler, özellikle kış aylarında antrenmanınıza hafifçe bakmanıza yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır. Yavaş başlayın, ısınırken yavaş yavaş hızı artırın. Bu egzersizler için normalde kasları tamamen gevşettiğinizden daha fazla odak ve zaman harcanmalıdır. Ayrıca, en fazla kullanımı sağlayacak kaslara odaklanın.

  

 

Isınma Düzenim Neler İçermelidir?

- Kollarınızı, bacaklarınızı ve sırtınızı esnetme

- Kol dinamiği
- Üst vücudunuzun omurga dönüşü
- yerinde koşma

Bu egzersizler için normalde kasları tamamen gevşettiğinizden daha fazla odak ve zaman harcanmalıdır. Ayrıca, en fazla kullanımı sağlayacak kaslara odaklanın. Örneğin, kayak yapmayı veya hokey oynamayı planlarken kollarınızı daha fazla çalışın.

Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, egzersizinizden önce dinamik bir rutinin yapılması ve çalışmanızın ardından statik esneme yapılması gerektiğini hatırlamak önemlidir.

Etiketler: sakatlıkları önlemek, sakatlılar, spor sakatlanmaları, fitness sakatlıkları, bodybuilding sakatlıkları, spor öncesi egzersizler
Ekim 26, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR