Bol Proteinli Ton Balıklı Makarna Tarifi
Özellikle spor yapıyorsanız güvenerek yiyebileceğiniz, spor yapmıyor olsanız bile lezzetine doyamayacağınız bol proteinli ton balıklı makarna tarifi.
Makarnayı 10 dakika boyunca tencerede orta ateşte haşlayın. İsterseniz içerisine bir fiske tuz atabilirsiniz. Ton balıklarını yağını süzdürerek büyük bir kaba boşaltın. Üzerine ıspanak, mısır, brokoli ve mantarları ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra baharatlarınızı ve sarımsağı kaba ekleyerek karıştırmaya devam edin. Haşlanan makarnayı ateşten alın, suyunu süzdürdükten sonra ton balıklı sebzeli karışımın üzerine ekleyerek karışımı birbirine yedirin. Tüm karışımı fırına girebilen bir borcam içerisine alın. Üzerine cheddar peynirini ve karabiberi ekleyin. 200 derecede 15-20 dakika kadar pişirin. Makarnanın üstünü yakmadan makarnayı fırından alın. Servis tabaklarınıza makarnaları alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Tüyolar: Çok su eklememeye özen gösterirseniz besin değerlerini eksiltmeden kendi suyunda haşlanmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz makarnanın yapışmasını önlemek için az miktarda tereyağını tencerenin dibinde eritebilirsiniz.
1 porsiyon için;
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.