Barbell Curl mu? Yoksa ‘’Z Bar’’ Curl mu?

Barbell Curl mu? Yoksa ‘’Z Bar’’ Curl mu?

Hangisi Daha iyi: Barbell Curl veya Z bar Curl?

  • Barbell curls, ağırlık antrenmanında en yaygın olarak kullanılan çalışmalardan biri ve biceps kaslarının güçlenmesini amaçlar.
  • Z bar curl, barbell curl'den farklı olarak, el duruşlarının kullanımı ile biceps kaslarının farklı bölümlerinin çalışmasını sağlar.
  • Her iki egzersiz de direnç antrenmanlarında etkili ve biceps kaslarının güçlenmesine yardımcı olurlar. Ancak, z bar curl, barbell curl'e göre daha doğal bir hareket yapmaya olanak tanır. Omuz ve bilek ağrılarının önüne geçebilir. Z bar ve barbell curl arasındaki farklılıklar için okumaya devam edelim.

 

Barbell Curl

Barbell Curl

Barbell curl egzersiz hareketi temel biceps kası (pazu) geliştirme hareketlerinden biridir. Barbell curl en iyi biceps geliştirici hareketlerinden biri olarak bilinir. Barbell curl hareketinde ellerin pozisyonu birbirinden ayrışıktır ve burada uzun ve kısa bicepslerdeki kas hareketi maksimum seviyede olmaktadır. Bilek hareketi açısından biraz kısıtlı olmasına rağmen etki alanın mesafesi uzun olduğu için ön kol kaslarını da geliştirme açısından etkilidir.

Bazı araştırmalara göre düz barla 10 tekrarlı bir çalışmada girebileceğiniz bir ağırlığın Z bardakine oranla daha fazla olduğu ortaya çıkıyor. Bu nedenle düz barla daha fazla kas fibrillerini aktivite ederek ‘’Z’’ bara nazaran daha çok kas kütlesi artırımı yapmış olursunuz.

Barbell Curl' ün ?

Barbell curl, ön kolunuzdaki brachioradialis kasını harekete geçirerek kavrama gücünüzü artırabilir ve deadlift, bench press ve pull-up gibi diğer üst vücut egzersizleri sırasında performansınızı iyileştirebilir.

Z Bar Curll

Z Bar Curl

Z bar hareketi yaparken elinizin pozisyonu hummer curl hareketine benzer şekildedir. Sadece açı farkı vardır. Barbel curl hareketi kadar ağırlık çalışmayacağınızdan toplam kas uyarımı daha az olacaktır.

Z Bar Curll hareketinde en dikkat çeken özellik bilek rahatlığıdır. Birçok insan için ayrışık kavrama normal kavramada bilekler daha az zorlanır. Z bar curl hareketinde bilek kavrama rahatlığının dışında uygulanan gücün bir kısmını uzun bicepslerinize taşır. Buda bicepslerinde zirve yapmak için ideal bir hareket anlamına gelmektedir.

Sonuç = Barbell Curl

Her iki harekette oldukça benzer olmasına rağmen Z bar bileklerinizdeki yükü azaltır. Eğer sadece Tek hareket yapıyorsanız. Tercihiniz tabi ki ‘’Barbell curl’’ hareketi olmalı. Tabi ki çeşitli açılarda kolları çalıştırmak bir avantajdır. O yüzden Z barıda ihmal etmeyiniz. Antrenman yaparken ilk Barbell Curl hareketi yapın ve her sette ellerinizin pozisyonunu içe ve dışa doğru değiştirerek hedef kaslarınızı farklı şekillerde uyarabilirsiniz.

Etiketler: Barbell Curl mu? Yoksa Z bar Curll mu, bodybuilding, fitness, biceps, antrenman, workout, antrenman teknikleri, Barbell curl nereyi çalıştırır, pazı egzersizi, barbell curl, Z bar curl, direnç eğitimi, omuz ağrısı, etkili pazı egzersizleri
Aralık 21, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR