Veganlar ve Vejetaryenler İçin En İyi 18 Protein Kaynağı

Veganlar ve Vejetaryenler İçin En İyi 18 Protein Kaynağı

Veganlar ve Vejetaryenler İçin En İyi 18 Protein Kaynağı

Vejetaryen ve vegan diyetleriyle ilgili ortak endişe, yeterli proteinden yoksun olmalarıdır.

Bununla birlikte, birçok uzman, iyi planlanmış etsiz bir diyetin, protein de dahil olmak üzere ihtiyacınız olan tüm besin maddelerini sağlayabileceği konusunda hemfikirdir.

Bununla birlikte, bazı bitkisel gıdalar diğerlerinden önemli ölçüde daha fazla protein içerir ve hem yeni hem de eski araştırmalar, daha yüksek proteinli diyetlerin kas gücünü, dolgunluk hissini ve kilo kaybını artırabileceğini öne sürüyor.

İşte porsiyon başına yüksek miktarda protein içeren 18 bitkisel gıda.

1. Sitan

Seitan , birçok vejetaryen ve vegan için popüler bir protein kaynağıdır.

Buğdaydaki ana protein olan glütenden yapılır. Pek çok soya bazlı sahte etten farklı olarak, pişirildiğinde etin görünümüne ve dokusuna çok benzer.

Buğday eti veya buğday glüteni olarak da bilinir, 3.5 ons (100 gram) başına yaklaşık 25 gram protein içerir ve bu da onu mevcut en zengin bitki protein kaynaklarından biri yapar.

Seitan ayrıca iyi bir selenyum kaynağıdır ve az miktarda demir, kalsiyum ve fosfor içerir.

Bu et alternatifini özellikle sağlıklı gıda mağazaları başta olmak üzere birçok bakkalın frigorifik bölümünde bulabilirsiniz. Ayrıca hayati buğday glüteni ile kendi versiyonunuzu da yapabilirsiniz.

Seitan tavada kızartılabilir, sote edilebilir ve hatta ızgara yapılabilir, bu da çeşitli tariflere dahil edilmesini kolaylaştırır.

Bununla birlikte, buğday içerdiğinden, glütenle ilgili rahatsızlıkları olan kişiler seitan yemekten kaçınmalıdır.

2. Tofu, tempeh ve edamame

Tofu , tempeh ve edamame soya fasulyesinden elde edilir.

Soya fasulyesi tam bir protein kaynağı olarak kabul edilir. Bu, vücudunuza ihtiyaç duyduğu tüm temel amino asitleri sağladıkları anlamına gelir.

Edamame , tatlı ve hafif çimenli bir tada sahip olgunlaşmamış soya fasulyeleridir. Onları yemeden önce buğulanmaları veya kaynatılmaları gerekir. Daha sonra tek başına tüketilebilir veya çorba ve salatalara eklenebilir.

Tofu, peynir yapımına benzer bir süreçte preslenmiş soya fasulyesinden yapılır. Bu arada, tempeh , olgun soya fasulyelerini pişirip hafifçe fermente ederek ve ardından bir bloğa bastırarak yapılır.

Tofu tek başına fazla bir tada sahip değildir, ancak hazırlandığı malzemelerin lezzetini kolayca emer. Nispeten, tempeh karakteristik bir ceviz aromasına sahiptir.

Hem tofu hem de tempeh, burgerlerden çorbalara ve chilis'e kadar çeşitli tariflerde kullanılabilir.

Üç soya bazlı proteinin tümü, 3.5 ons (100 gram) porsiyon başına demir, kalsiyum ve 12-20 gram protein içerir.

Edamame ayrıca sindirimi ve düzenliliği desteklemeye yardımcı olabilecek folat, K vitamini ve lif açısından da zengindir.

Öte yandan tempeh, probiyotikler, B vitaminleri ve magnezyum ve fosfor gibi mineraller içerir.

3. Mercimek

Pişmiş fincan başına 18 gram protein (198 gram) ile mercimek harika bir protein kaynağıdır.

Taze salatalardan doyurucu çorbalara ve baharatlı dahl'lere kadar çeşitli yemeklerde kullanılabilirler.

Mercimek aynı zamanda harika bir lif kaynağıdır ve tek bir kapta (198 gram) önerilen günlük lif alımınızın yarısından fazlasını sağlar.

Ayrıca, mercimeklerde bulunan lif türünün kolonunuzdaki iyi bakterileri beslediği ve bu da sağlıklı bir bağırsağın desteklenmesine yardımcı olduğu gösterilmiştir. Mercimek ayrıca kalp hastalığı, diyabet, aşırı vücut ağırlığı ve belirli kanser türlerine yakalanma şansınızı azaltabilir.

Ayrıca mercimek folat , manganez ve demir açısından da zengindir . Ayrıca doyurucu dozda antioksidanlar ve diğer sağlığı teşvik eden bitki bileşikleri içerirler.

4. Fasulye

Böbrek, siyah, barbunya ve diğer pek çok fasulye çeşidi, porsiyon başına yüksek miktarda protein içerir.

Garbanzo fasulyesi olarak da bilinen nohut , yüksek protein içeriğine sahip başka bir fasulye türüdür.

Fasulye türlerinin çoğu, pişmiş fincan başına (170 gram) yaklaşık 15 gram protein içerir. Ayrıca mükemmel kompleks karbonhidrat, lif, demir, folat, fosfor, potasyum, manganez ve çeşitli faydalı bitki bileşikleri kaynaklarıdır.

Ayrıca, birkaç çalışma, fasulye ve diğer baklagillerden zengin bir diyetin kolesterol seviyelerini düşürmeye, kan şekerini yönetmeye , kan basıncını düşürmeye ve hatta göbek yağını azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor .

Lezzetli bir kase ev yapımı biber yaparak diyetinize fasulye ekleyin veya kavrulmuş nohutların üzerine bir tutam zerdeçal serperek ekstra sağlık faydalarının tadını çıkarın.

5. Beslenme mayası

Beslenme mayası , ticari olarak sarı bir toz veya pul olarak satılan Saccharomyces cerevisiae mayasının devre dışı bırakılmış bir türüdür .

Peynirli bir tada sahiptir, bu da onu patates püresi ve çırpılmış tofu gibi yemeklerde popüler bir bileşen haline getirir.

Besleyici maya ayrıca makarna yemeklerinin üzerine serpilebilir veya hatta patlamış mısırın üzerine lezzetli bir sos olarak tüketilebilir.

Yarım ons (16 gram) bu tam bitki proteini kaynağı, 8 gram protein ve 3 gram lif sağlar .

Güçlendirilmiş besin mayası aynı zamanda mükemmel bir çinko, magnezyum, bakır, manganez ve B12 vitamini de dahil olmak üzere tüm B vitaminleri kaynağıdır.

Ancak, tüm besin mayalarının takviye edilmediğini unutmayın , bu nedenle etiketi dikkatlice kontrol ettiğinizden emin olun.

6. Yazım ve teff

Spelled ve teff, eski tahıllar olarak bilinen bir kategoriye aittir. Diğer antik tahıllar arasında siyez, arpa, sorgum ve farro bulunur.

Spelled bir buğday türüdür ve glüten içerir, oysa teff yıllık bir çimden gelir, yani doğal olarak glütensizdir.

Spelled ve teff, pişmiş kap (250 gram) başına 10-11 gram protein sağlar ve bu da onları diğer eski tahıllardan daha yüksek protein yapar.

Her ikisi de kompleks karbonhidratlar, lif, demir, magnezyum, fosfor ve manganez dahil olmak üzere çeşitli besinlerin mükemmel kaynaklarıdır. Ayrıca B vitaminleri, çinko ve selenyum içerirler.

Spelled ve teff, buğday ve pirinç gibi diğer tahıllara çok yönlü alternatiflerdir ve unlu mamullerden risottoya kadar birçok tarifte kullanılabilirler.

7. Kenevir tohumları

Kenevir tohumları , bazen kenevir bitkisi ile aynı aileye ait olduğu için kötü muamele gören Cannabis sativa bitkisinden gelir .

Ancak kenevir tohumları, kenevirin psikoaktif etkilerini üreten bileşik olan tetrahidrokanabinol (THC) sadece eser miktarda içerir.

Kenevir tohumları diğer tohumlar kadar bilinmese de 3 yemek kaşığı (30 gram) porsiyonda 9 gram protein içerir.

Kenevir tohumları ayrıca yüksek düzeyde magnezyum, demir, kalsiyum, çinko ve selenyum içerir. Dahası, insan sağlığı için optimal kabul edilen oranda iyi bir omega-3 ve omega-6 yağ asitleri kaynağıdırlar.

İlginç bir şekilde, bazı araştırmalar, kenevir tohumlarında bulunan yağ türlerinin iltihaplanmayı azaltmaya ve adet öncesi sendromu, menopoz ve belirli cilt rahatsızlıklarının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Smoothie veya sabah müslinize biraz kenevir tohumu serperek diyetinize kenevir tohumu ekleyebilirsiniz. Ayrıca ev yapımı salata soslarında veya protein barlarında da kullanılabilirler.

8. Yeşil bezelye

Yeşil bezelye, pişmiş kap başına (160 gram) yaklaşık 9 gram protein içerir; bu, bir fincan (237 mL) süt sütünden biraz fazladır.

Dahası, bir porsiyon yeşil bezelye günlük lif, tiamin, folat, manganez ve A, C ve K vitamini ihtiyaçlarınızın %25'inden fazlasını karşılar.

Yeşil bezelye ayrıca iyi bir demir, magnezyum, fosfor, çinko, bakır ve diğer birçok B vitamini kaynağıdır.

Bezelye ve fesleğen dolgulu mantı, Tay esintili bezelye çorbası veya bezelye ve avokado guacamole gibi tariflerde bezelye kullanabilirsiniz.

9. Spirulina

Bu mavi-yeşil alg kesinlikle bir beslenme merkezidir.

2 yemek kaşığı (14 gram) porsiyon, günlük demir ihtiyacınızın %22'sini ve günlük bakır ihtiyacınızın %95'ini karşılamanın yanı sıra 8 gram tam protein sağlar.

Spirulina ayrıca yüksek miktarda magnezyum, riboflavin, manganez, potasyum ve esansiyel yağ asitleri de dahil olmak üzere vücudunuzun ihtiyaç duyduğu diğer besinlerin çoğundan az miktarda içerir.

Bazı test tüpü ve hayvan çalışmalarına göre, spirulinada bulunan doğal bir pigment olan phycocyanin'in ayrıca güçlü antioksidan, anti-inflamatuar ve anti-kanser özelliklerine sahip olduğu görülüyor.

Ayrıca, araştırmalar spirulina tüketmeyi daha güçlü bir bağışıklık sisteminden düşük kan basıncına, iyileştirilmiş kan şekeri ve kolesterol seviyelerine kadar değişen sağlık yararlarına bağlamaktadır.

Yine de, spirulina'nın tüm sağlık iddiaları hakkında sonuç çıkarmadan önce daha fazla insan çalışmasına ihtiyacımız var.

10. Amaranth ve kinoa

Amaranth ve kinoa genellikle eski veya glütensiz tahıllar olarak adlandırılsa da, diğer tahıl taneleri gibi otlardan yetişmezler. Bu nedenle, teknik olarak yalancı tahıllar olarak kabul edilirler.

Bununla birlikte, daha yaygın olarak bilinen tahıllara benzer şekilde, bunlar hazırlanabilir veya un haline getirilebilir.

Amaranth ve kinoa , pişmiş kap (185 gram) başına 8-9 gram protein sağlar ve tahıllar ve yalancı tahıllar arasında yaygın olmayan tam protein kaynaklarıdır.

Artı, amaranth ve kinoa iyi kompleks karbonhidrat, lif, demir, manganez, fosfor ve magnezyum kaynaklarıdır.

11. Hezekiel ekmeği ve filizlenmiş tahıllardan yapılan diğer ekmekler

Ezekiel ekmeği, organik, filizlenmiş kepekli tahıllar ve baklagillerden yapılır. Bunlara buğday, darı, arpa ve kavuzlu buğdayın yanı sıra soya fasulyesi ve mercimek dahildir.

İki dilim Ezekiel ekmeği, diğer ekmek türlerinin çoğundan biraz daha fazla olan yaklaşık 8 gram protein içerir.

Filizlenen tahıllar ve baklagiller, içerdikleri sağlıklı besin maddelerinin sayısını artırır ve vücudunuzun belirli vitamin ve minerallerin emilimini etkileyebilecek bileşikler olan antinutrientlerin içeriğini azaltır.

Ek olarak, çalışmalar, filizlenmenin , genel protein kalitesini artırmaya yardımcı olabilecek lizin gibi belirli amino asitlerin içeriğini artırdığını göstermektedir.

Benzer şekilde, tahılları baklagillerle birleştirmek ekmeğin amino asit profilini daha da iyileştirebilir.

Filizlenme ayrıca çözünür lif, folat, C ve E vitaminleri ve beta karoten içeriğini de artırıyor gibi görünüyor. Ayrıca glüteni biraz azaltabilir, bu da glütenle ilgili bozuklukları olan kişilerde sindirimi iyileştirebilir.

12. Soya sütü

Soya sütü soya fasulyesinden yapılır ve genellikle vitamin ve minerallerle takviye edilir. Sütten uzak duranlar için süt sütüne harika bir alternatif olabilir.

Bardak başına sadece 6 gram protein (244 mL) içermekle kalmaz, aynı zamanda mükemmel bir kalsiyum, D vitamini ve B12 vitamini kaynağıdır

Çoğu süpermarkette soya sütü satın alabilirsiniz. Tek başına içebileceğiniz veya çeşitli yemek pişirme ve pişirme tariflerinde kullanabileceğiniz inanılmaz derecede çok yönlü bir üründür.

Ancak soya sütü ve soya fasulyesinin doğal olarak B12 vitamini içermediğini unutmayın, bu nedenle güçlendirilmiş bir çeşit seçmenizi öneririm.

Ek olarak, bazı türler ilave şeker içerebilir, bu nedenle mümkün olduğunda şekersiz çeşitleri tercih etmek en iyisidir.

13. Yulaf ve yulaf ezmesi

Yulaf yemek , herhangi bir diyete protein eklemenin kolay ve lezzetli bir yoludur.

Yarım fincan (40 gram) kuru yulaf yaklaşık 5 gram protein ve 4 gram lif sağlar. Yulaf ayrıca magnezyum, çinko, fosfor ve folat içerir.

Yulaf tam bir protein olarak kabul edilmese de , pirinç ve buğday gibi yaygın olarak tüketilen diğer tahıllardan daha yüksek kalitede protein içerirler.

Yulaf ezmesinden sebzeli burgerlere kadar çeşitli tariflerde yulaf kullanabilirsiniz. Ayrıca un haline getirilebilir ve pişirme için kullanılabilirler.

14. Yabani pirinç

Yabani pirinç , kahverengi pirinç ve basmati dahil olmak üzere diğer uzun taneli pirinç çeşitlerine göre yaklaşık 1,5 kat daha fazla protein içerir.

Pişmiş bir kap (164 gram), sağlıklı miktarda lif, manganez, magnezyum, bakır, fosfor ve B vitaminlerine ek olarak yaklaşık 7 gram protein sağlar.

Beyaz pirincin aksine, yabani pirinç kepeğinden sıyrılmaz. Kepek lif ve bol miktarda vitamin ve mineral içerdiğinden, beslenme açısından bu harika.

Ancak bu , kirli alanlarda yetiştirilen pirinç mahsullerinin kepeklerinde birikebilen arsenik hakkında endişelere neden olur.

Arsenik, özellikle uzun süreler boyunca düzenli olarak tüketildiğinde çeşitli sağlık sorunlarıyla ilişkili toksik bir bileşiktir.

Yabani pirinci pişirmeden önce yıkamak ve kaynatmak için bol su kullanmak, kurşun ve kadmiyum gibi diğer ağır metallerle birlikte arsenik düzeylerini önemli ölçüde azaltabilir.

15. Chia tohumları

Chia tohumları , Meksika ve Guatemala'ya özgü olan Salvia hispanica bitkisinden elde edilir .

Ons başına 5 gram protein ve 10 gram lif (28 gram) ile chia tohumları kesinlikle en iyi bitki bazlı proteinler listesindeki yerini hak ediyor.

Bu küçük tohumlar, yüksek düzeyde demir, kalsiyum , selenyum ve magnezyumun yanı sıra omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar ve diğer faydalı bitki bileşiklerini içerir.

Ayrıca hafif tatları ve suyu emme ve jel benzeri bir madde oluşturma yetenekleri sayesinde inanılmaz derecede çok yönlüdürler.

Bu kalite, onları smoothie'lerden unlu mamullere ve chia pudingine kadar çeşitli tariflere kolay bir şekilde eklemelerini sağlar.

16. Fındık, fıstık ezmesi ve diğer tohumlar

Kuruyemişler , tohumlar ve bunların türevleri büyük protein kaynaklarıdır.

Bir ons (28 gram), çeşide bağlı olarak 5-7 gram protein içerir.

Kuruyemişler ve tohumlar ayrıca demir, kalsiyum, magnezyum, selenyum, fosfor, E vitamini ve bazı B vitaminleri ile birlikte lif ve sağlıklı yağlar için harika kaynaklardır. Aynı şekilde diğer faydalı bitki bileşiklerinin yanı sıra antioksidanlar içerirler.

Hangi kuruyemiş ve tohumları alacağınızı seçerken, haşlama ve kavurmanın kuruyemişlerdeki besin maddelerine zarar verebileceğini unutmayın. Bu nedenle, mümkün olduğunda ham, beyazlatılmamış sürümlere ulaşmak en iyisidir.

Ayrıca, birçok popüler markaya sıklıkla eklenen yağ, şeker ve fazla tuzdan kaçınmak için doğal fındık ezmeleri tercih etmeyi deneyin.

17. Protein açısından zengin meyve ve sebzeler

Tüm meyve ve sebzeler protein içermesine rağmen, bazıları diğerlerinden daha fazlasını içerir.

En fazla protein içeren sebzeler arasında brokoli, ıspanak, kuşkonmaz, enginar, patates, tatlı patates ve pişmiş kap başına tipik olarak 4-5 gram protein içeren Brüksel lahanası bulunur.

Teknik olarak bir tahıl olmasına rağmen, tatlı mısır, bu yüksek proteinli sebzeler kadar protein içeren başka bir yaygın besindir.

Taze meyveler genellikle sebzelerden daha düşük protein içeriğine sahiptir. En çok içerenler arasında guava, cherimoyas, dut, böğürtlen, nektarin ve muz bulunur ve bunlar fincan başına yaklaşık 2-4 gram protein içerir.

18. Mikoprotein

Mikoprotein, bir mantar türü olan Fusarium venenatum'dan türetilen, hayvansal olmayan bir proteindir.

Genellikle sebzeli burgerler, köfteler, pirzolalar ve filetolar dahil olmak üzere et ikameleri üretmek için kullanılır.

Besin değeri, belirli ürüne bağlı olarak biraz değişebilir, ancak çoğu, 5-8 gram lif ile birlikte 3.5 ons (100 gram) porsiyon başına 15-16 gram protein içerir.

Gıda alerjileri ile ilgili mikoproteinin güvenliği konusunda endişeler olsa da , araştırmalar advers reaksiyonların çok nadir olduğunu göstermektedir.

Ancak, mikoprotein ile yapılan bazı ürünlerin yumurta akı da içerebileceğini unutmayın, bu nedenle vegan bir diyet uyguluyorsanız veya gıda alerjileri gibi başka nedenlerle yumurtadan kaçınıyorsanız etiketi dikkatlice kontrol ettiğinizden emin olun.

Özet olarak

Vejetaryenler ve veganlar arasında protein eksiklikleri, özellikle sağlıklı, iyi planlanmış bir diyet uygulayanlar için nadirdir.

Yine de bazı insanlar çeşitli nedenlerle bitkisel protein alımını artırmakla ilgilenebilirler.

Bu liste, diyetlerine daha fazla bitki bazlı protein eklemek isteyen herkes için bir rehber olarak kullanılabilir.

Sadece Ufak bir Tüyo

Bunu bugün deneyin: Her öğün veya atıştırmalıkta protein açısından zengin bir bileşen eklemek, protein alımınızı artırmanın harika bir yoludur. Salataları tofu ile doldurmayı, patlamış mısırın üzerine besin mayası serpmeyi veya diyetinize biraz ekstra protein sıkmak için taze meyveyi fındık ezmesiyle eşleştirmeyi deneyin.

Vegan protein tozu nereden satın alabilirim ?

En iyi güvenilir vegan protein tozu markalarını eprotein.com.tr sitemizden alabilir ve kullanıcı yorumlarını inceleyebilirsiniz.

İşte !!! Vegan protein tozu önerilerimiz

 

Multipower Vegan Protein 450 Gr

Multipower Vegan Protein Tozu

Multipower Vegan proteini; %50 izole soya proteini, %24 izole bezelye proteini, %10 pirinç proteini içeren vegan beslenenler için özel olarak üretilmiş bir protein tozu takviyesidir.

Vegan ve Hayvansal Protein Arasındaki Fark Nedir?

Vegan protein tozları ile vegan olmayan protein tozları arasındaki bariz fark, ikincisinin hayvan bazlı protein kaynaklarından gelmesi, birincisinin ise bitki bazlı protein kaynaklarından gelmesidir. Vegan olmayan protein tozları tipik olarak süt ürünlerindeki protein kaynakları ve peynir üretim sürecinin yan ürünleri olan peynir altı suyu ve kazeini içerir.

Hayvan bazlı proteinler, dokuz temel amino asidin tümünü içerir ve bu da onları tam bir protein kaynağı yapar. Soya fasulyesi ve birkaç diğerleri hariç, çoğu bitki bazlı protein, dokuz temel amino asidin tamamını sağlamaz.

Vegan Protein Faydaları

1. Sindirim: Sebzeler, baklagiller, tahıllar, kabuklu yemişler ve tohumlar, doğal olarak sindirimi ve emilimi iyileştiren, hareketliliği artıran ve gaz ve şişkinlik semptomlarını azaltan sağlıklı liflerle yüklüdür. 

2. Metabolizmayı güçlendirebilir; Lif ve protein kombinasyonu, vücudunuzun vegan bütün gıdaları sindirmesinin biraz zaman aldığı anlamına gelir. Vücudunuz bitki proteinini metabolize etmek için ne kadar çok çalışırsa, vücudunuz ekstra yağ yakma konusunda o kadar iyi olur. 

3. Kardiyovasküler sağlığa yardımcı olabilir; Bitki bazlı diyetler, kalp sağlığını ve genel refahı iyileştirmeye yardımcı olabilecek kolesterol ve doymuş yağlarda daha düşük ve sağlıklı bitki sterollerinde yüksek olma eğilimindedir. 

4. Tam protein kaynağı; Birçok insan, hayvansal protein kaynaklarının tek “tam” proteinler olduğuna inanır (yani, 9 temel amino asidin tümünü yeterli düzeyde içerirler). Bu kesinlikle doğru değil. Soya ve altın bezelye, eksiksiz protein kaynaklarıdır.  Tüm amino asitlerinizi tek bir öğünde aldığınızdan emin olmak için vegan gıdaları birleştirmenin de birçok yolu vardır.

Multipower Vegan Protein Özellikleri

%73 protein oranı

Her bir serviste 22 gr protein

0'a yakın şeker ve karbonhidrat

Yüksek çözünürlük ve emilim

Multipower Vegan Protein 725 Gr Nasıl Kullanılır?

30 g tozu (3 ölçü kaşığı) 200 ml su ile karıştırınız.

Satın Aldığınız Ürünü Neden Doğrulamak Gerekir?

Sağlıklı ve güvenilir bir tüketim,
Hangi ithalatçı firma tarafından ithal edildiğini görmek,
Ülkeye yasal yollardan girip girmediğini bilmek,

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı mevzuatına uygunluğu,
Sağlığınız açısından ürün içeriklerini görebilmek için,
Tüm bu soruların yanıtı için ürün üzerindeki kodu kazıyarak, ürüne ait numarayı lütfen siteden doğrulatınız.

Ürün İçeriği
Multipower Vegan protein 450 gr

Servis Miktarı: 3 Tepeleme Ölçü Kaşığı (15g)

Servis Sayısı: 24

 
 
%Günlük Değer*

Enerji
101kcal
**

Yağ
0,8g
**

-Doymuş Yağ
0,2g
**

Karbonhidrat
1,1g
**

-Şeker
0,1g
**

Lif
1,2g
**

Protein
22g
**

Vitamin C
0,45mg
**

Vitamin B6
0,26mg
**

**Günlük değerler saptanamamıştır.

Multipower orijinal ürün sorgulama

 

Hardline Vmax Vegan 908 Gr Özellikleri

Hardline Vmax protein tozu

Nedir ? Ne işe Yarar? : Bezelye protein tozu, sarı bezelyeden yapılan yüksek kaliteli, kolay sindirilen bir protein kaynağıdır. Demir, arginin ve dallı zincirli amino asitler açısından zengindir ve kas büyümesi, tokluk hissi ve kalp sağlığı gibi faydalar sunar. Doğal olarak vegan, glütensiz, süt ürünleri içermeyen ve hipoalerjenik olduğu için çoğu diyetle kullanılabilir. Diyetinize daha fazla protein eklemek istiyorsanız, bezelye protein tozu harika bir seçenektir.

Bezelye proteini faydaları:

Bezelye proteininin vegan dostu olmasının ve büyük bir amino asit kaynağı olmasının belirtilen faydalarının yanı sıra, birçok yararı bulunmaktadır. Bezelye proteini tipik olarak kimyasal bir işlemden ziyade mekanik bir işlemden oluşturulduğundan, çözünür lifi tutabilir. Ayrıca bu sürece yardımcı olan karnitin öncüsü olan lizinde yüksek olduğu için yağ asitlerini enerjiye dönüştürmeye yardımcı olabilir. Herhangi bir süt veya glüten içermediğinden, birçok insan, diğer protein türlerinin bir yan etkisi olabilen şişkinliklerine neden olmadığını ve inek sütü alerjisi olan kişilerin sindirimini kolaylaştırdığını fark edebilirsiniz.

Kullanımı: 1 porsiyon 28 gr ürünü, 300 ml su ile karıştırarak antrenmandan 30 dakika önce ve hemen sonra olmak üzere günde 1-2 porsiyon (28g-46g) alınır. Sıvı miktarını damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.

Ürün İçeriği
Hardline Vmax Protein
2000 Gram

Servis Miktarı: 1 Ölçek (28 gram)
Servis Sayısı :32

 
 
% Günlük Değer*

Enerji
114kcal
**

Protein
23,0g
**

Karbonhidrat
0,7g
**

Lif
0,6g
**

Yağ
2,1g
**

Doymuş Yağ
0,5g
**

B6 Vitamini
1,4mg
**

Demir
7,6g
**

Amino Asit Profili (1 Ölçek)

Lösin(BCAA)
2087mg
**

İzolösin(BCAA)
1165mg
**

Valin(BCAA)
1254mg
**

Alanin
1051mg
**

Arjinin
2176mg
**

Aspartik Asit
2451mg
**

Fenilalanin
1371mg
**

Glisin
919mg
**

Glutamik Asit
4203mg
**

Histidin
518mg
**

Lizin
1824mg
**

Metiyonin
155mg
**

Prolin
395mg
**

Serin
1185mg
**

Sistin
172mg
**

Tirozin
870mg
**

Treonin
870mg
*

Triptofan
335mg
**

**Günlük değerler saptanamamıştır.
Dip Not

Vegan protein tozları, kas onarımı ve büyümesi için gerekli olanlar da dahil olmak üzere vücudunuzdaki protein sentezini desteklemek için ihtiyaç duyduğu temel amino asitleri vücudunuza sağlamaya yardımcı olabilir.

Tahıllar, baklagiller ve tohumlar, protein bileşenlerini izole ederken yağın ve karbonhidratın çoğunun çıkarılmasıyla yapılan, toz halindeki tipik bitki protein kaynaklarıdır.

Yaygın vegan protein tozları bezelye, kenevir, kahverengi pirinç ve soyadır. Kabak, ayçiçeği, chia ve sacha inchi dahil olmak üzere tohum protein tozları daha fazla kullanılabilir hale geliyor.

Soya ve kinoa hariç, bitki proteinleri tipik olarak bir veya daha fazla esansiyel amino asitte düşüktür. Düzenli olarak çeşitli bitki besinlerini yerseniz veya tamamlayıcı proteinlerin bir karışımını içeren bir toz satın alırsanız, bu bir sorun değildir.

Besin bilgilerinin markaya göre değiştiğini unutmayın, bu nedenle paket etiketini kontrol ettiğinizden emin olun.

Etiketler: Veganlar ve Vejetaryenler İçin En İyi 18 Protein Kaynağı, Bitkisel Protein kaynakları, Vegan beslenme için öneriler
Nisan 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR