Alpha Gpc Nedir? Ne işe Yarar?

Alpha Gpc Nedir? Ne işe Yarar?

Alpha GPC Nedir?

Alpha GPC veya alfa Glycerophosphocholine (AGPC), adından da anlaşılacağı gibi, soya izole edilmiş bir kolin içeren fosfolipiddir. 

Alpha GPC Ne işe Yarar?

Bu bileşik üzerine yapılan zengin araştırmalar vardır.

  • Bilişsel işlevi geliştirme,
  • Gücü artırma,
  • Büyüme hormonunun salınmasını teşvik etme rolünü destekler. 
  • Alfa GPC, nöronal hücre zarlarına alınmasını ve dahil edilmesini sağlayan bir lipit zinciri içerir. 
  • Membrana bağlı kolin molekülü, asetilkolin nörotransmitter sentezi için gerekli ve hız sınırlayıcı bileşiği sağlar.
  • Hem merkezi hem de periferik sinir sistemi içinde bulunmasına rağmen. Kolinerjik nörotransmisyon, hipokampus olarak bilinen özel bir beyin bölgesinde gerçekleşen bellek oluşumunun temel taşıdır .

Alpha Gpc Faydaları Nelerdir?

1990'lardan bu yana yapılan hayvan modellerinde ve insanlarda yapılan çalışmalar, AGPC'nin uygulanmasının insan ve hayvan çalışmalarında birçok faydası görülmüştür. Alpha Gpc nin en belirin faydaları arasında kısaca şunları sayabiliriz.

  • Hafıza ve Dikkat
  • Atletik Performansı Artırma

Alpha GPC: Bilimsel Çalışmalar

AGPC üzerine yapılan ilk insan çalışmalarından biri, daha önce hayvanlarda yapılan denemeleri tekrarlamaya çalıştı.

Hafıza ve Dikkat

Yapılan çalışma, deneklere skopolamin adı verilen güçlü bir ilaçla geçici amnezi başlatmadan önce on gün AGPC veya plasebo verdi. Hafıza ve dikkat görevlerinde gerçekleştirilen denekler tarafından ölçülen skopolamin kaynaklı hafıza bozukluklarını azalttı. Bu çalışmadan bu yana, agpc, hafıza bozukluğunun diğer nedenlerinin yanı sıra, yaşa bağlı hafıza düşüşünün de odak noktası olmuştur. Huperzin A'ya (AGPC bileşeni) en çok benzer şekilde yaygın olarak tavsiye edilen hafıza desteğine AGPC ekleyen ilginç bir çalışma. Ek yararın sadece ilaçla olmadığını göstermiştir.

Atletik Performans ve Büyüme Hormonunu Artırma

AGPC üzerine yapılan son çalışmalar atletik performansa potansiyel bir fayda olduğunu göstermiştir. 

  • Bir Japon çalışması, sağlıklı genç erkeklerde tek bir doz AGCP'nin hormon salınımı üzerindeki etkilerini araştırdı. Şaşırtıcı bir şekilde, tek bir AGCP dozu, bir saat içinde büyüme hormonu salınmasında önemli bir değişikliğe yol açtı.. 60. dakikada akut büyüme hormonu seviyeleri, başlangıç ​​hormon seviyesinden%290 arttığı gözlemlendi. İkinci saatte ise başlangıç ​​seviyesine geri dönmüştür. Aynı zamanda, büyüme hormonunun, serbest yağ asitleri ve keton cisimlerindeki artışlarla gösterildiği gibi. Yağ asidi oksidasyonunu artırma etkileri gözlemlenmiştir. Araştırmacılar, dolaşımdaki kolindeki artışın GH salınımını düzenleyen negatif geri besleme mekanizmasını kısaca engelleyebileceğini öne sürmüşlerdir. 6 günlük kısa takviye sürelerinin, kolej çağındaki sporcuların direncini doğrudan arttırdığı gösterilmiştir.
  •  Louisianna Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada, deadlift ve bench press tarzı hareketlerinde üretilen gücü ölçen bir geçit tasarımı kullanıldı. Çalışma AGPC takviyesi ile alt vücut mukavemetinde %3'lük bir iyileşme bulmuştur. Çalışma, nöral-kasta yapılan önceki bir kolinerjik iletim araştırmasının potansiyel bir mekanizma olduğunu gösterdi. Ancak daha iyi güç sağlayan mekanizma için doğrudan kanıt yoktu.

Sonuç: Alpha GPC Bilimsel Çalışmalar

Hayvan modeli ve insan çalışmalarından elde edilen kümülatif kanıtlar. AGPC'nin ergojenik özelliklere sahip iyi tolere edilen bilişsel arttırıcı bir bileşik olarak rolünü desteklemektedir. Soya lesitin izolatı, nöronal hücre zarlarına katılmaya ve kolinerjik bir nörotransmitter öncüsü olarak kullanılmasına izin veren bir fosfolipid içerir. Kan dolaşımındaki kolin düzeylerindeki artışla ilişkili olarak büyüme hormonunda geçici bir yükselme vardı. AGPC ile kısa bir takviye süresinin bile kas gücüne faydalı olduğu kanıtlandı.

Alpha Gpc Kullanımı ve Doğal Kaynakları

Ağırlıkça yaklaşık %40 kolindir ve bu nedenle 1.000 mg Alfa-GPC yaklaşık 400 mg kolin verir. En yaygın etiket dozlarına göre standart bir alfa-GPC dozajı 300-600 mg'dır. Bu doz, güç çıkışını (600 mg) arttırmak için Alfa-GPC kullanan çalışmayı takip ediyor. Ve iki çalışma, büyüme hormonu salgısında bir artış olduğunu kaydediyor ve muhtemelen sporcular için iyi bir doz. Bilişsel düşüşün zayıflatıcı semptomlarında alfa-GPC kullanımı için hemen hemen tüm çalışmalarda günde 1.200 mg'lık bir doz kullanılır. Bu üç doz 400 mg'a bölünür. Daha düşük dozların bilişe nasıl fayda sağlayacağından emin olamayabilirsiniz. Ancak sürekli olarak fayda ile ilişkili olan doz 1.200 mg olarak ortaya çıkıyor.

Sıçan çalışmaları, oral alım pikinin, 48-96 mg / kg'lık bir insan dozu olan 300-600 mg / kg'da (ve 150 lb'lik bir insan için günlük 3.272-6.545 mg) etkilerinin olduğunu göstermektedir. Nootropik kullanımı için, daha fazla faydalanacağınıza karar verirseniz. 300-600 mg'lık bir dozun başlanmasını ve daha sonra oradan artmasını öneririz. Önerilen dozlarda alındığında iyi tolere edilir. Çoğu yetişkin için kabul edilebilir dozaj aralığı nispeten geniştir. Bir veya iki dozda alındığında 300-1200 mg'lık kümülatif günlük dozaj güvenli ve etkilidir. Tüm takviyelerde olduğu gibi, mümkün olan en düşük etkili dozla başlamak. Ve gerektiğinde kademeli olarak oluşturmak akıllıca olacaktır.

Alpha Gpc Güvenli mi?

Alfa GPC sağlıklı yetişkinlerde hem güvenli hem de iyi tolere edilir, ancak bazı yan etkiler bildirilmiştir. Kullanan kişiler nadirde olsa baş ağrısı, yorgunluk, sinirlilik, bulantı, ishal ve gastrointestinal sıkıntı yaşayabilirler. Yüksek dozaj alan kullanıcılar arasında olumsuz yan etkiler daha sık ortaya çıkabilir. Alpha GPC'nin hamile kadınlar üzerindeki etkileri hakkında çok az araştırma yapılmıştır. Bu nedenle hamile veya emzirenlerin kullanımından kaçınmaları önerilir.

Alfa GPC Hakkında Sık Sorulan Sorular

Alfa Gliserofosfokolin Nedir?

Alfa Gliserofosfokolin (Alfa GPC), doğal olarak vücutta bulunan bir kolin bileşiğidir ve belirli gıdalarda da bulunabilir. Beyin sağlığını ve işlevini destekleyen önemli bir nootropik maddedir. Alfa GPC, hücre membranlarının yapısına katkıda bulunan ve nörotransmiter asetilkolinin bir öncüsü olan bir fosfolipittir. Asetilkolin, öğrenme, hafıza ve kas kontrolü gibi birçok beyin fonksiyonunda kilit bir rol oynar. Bu nedenle, Alfa GPC takviyesi, bilişsel işlevleri artırmak, hafızayı güçlendirmek ve egzersiz performansını iyileştirmek amacıyla kullanılmaktadır.

Alfa GPC'yi Kimler Kullanabilir?

Alfa GPC, genel olarak sağlıklı bireyler tarafından güvenle kullanılabilir. Özellikle yaşlılar, sporcular, ve bilişsel fonksiyonlarını desteklemek isteyenler için faydalı olabilir. Ayrıca, Alfa GPC'nin Alzheimer hastalığı, demans, inme ve diğer nörolojik durumlar üzerinde olumlu etkileri olduğuna dair araştırmalar bulunmaktadır.

Alfa GPC Yaş Sınırı Nedir?

Alfa GPC kullanımı için kesin bir yaş sınırı belirlenmemiştir. Ancak, takviyelerin çocuklar ve gençler tarafından kullanımı konusunda dikkatli olunmalıdır. Çocukların ve gençlerin bilişsel ve fiziksel gelişimleri devam ettiğinden. Herhangi bir takviyenin etkileri konusunda yeterli araştırma bulunmayabilir. Bu nedenle, Alfa GPC veya herhangi bir takviyeyi çocuklara veya gençlere vermeden önce. Bir pediatrist veya sağlık uzmanı ile görüşmek önemlidir. Yetişkinler için ise, ürünün kullanım talimatlarına ve önerilen dozlara uyulmalıdır.

Sonuç: Alfa GPC

Alpha GPC güvenli, iyi tolere edilen ve oldukça etkili bir kolin kaynağıdır. On yıllardır süren araştırmalara konu olmuştur. Dünya çapında, çeşitli hafıza bozuklukları için Avrupa'daki doktorlar tarafından tavsiye edilen güçlü bir hafıza arttırıcı olarak kabul edilmektedir. Güçlü bir nootropik olmasının yanı sıra. Alpha GPC diğer birçok takviyeye, özellikle de optimal sonuçlar elde etmek için kolinin yeterliliğine bağlı olan yarışmalar gibi mükemmel bir ek takviyedir. Ayrıca, gücü artıran ve egzersizi takiben iyileşme süresini kısaltabilen. Ve yağsız kas kütlesinin oluşumunu teşvik eden HGH üretimini uyarır. Bu da sporcular veya aktif bir yaşam tarzı olan herkes için paha biçilmez bir tamamlayıcı hale getirir. Hafızasını, fiziksel gücünü ve canlılığını geliştirmek. Veya nootropik takviyelerle mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek isteyen herkes için Alpha GPC mükemmel bir seçimdir.

Alpha GPC Satın Al

Etiketler: alpha gpc nedir, alpha Gpc Ne işe yarar, Hafıza güçlendirme, sitikoline, alfa gliserilf osforilkoline, Alfa GPC’nin Faydaları ve Kullanımları, öğrenmeyi ve hafızayı iyileştirme
Şubat 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR