Çakra Nedir?

7 Çakra ve Anlamları: Enerji Merkezlerinizi Keşfedin!

Yeni Başlayanlar İçin 7 Çakranı Anlamı ve Rehberi

Yedi çakranın vücudunuzdaki omurgadan aşağıya doğru uzanan ana enerji noktaları olduğu düşünülür. İşte bu eski, karmaşık enerji sistemi hakkında bilmeniz gerekenler.

Çakralar; muhtemelen yoga dersinde bunlardan bahsedildiğini duymuşsunuzdur. Televizyonda ya da bir filmde birisinin çakralarının bloke olmasından bahseden. "Yeni Çağ" karakterlerine hemen hemen hepimiz denk gelmişizdir.

 

7 Çakra ve anlamları

 

Belki birisi size belirli bir çakra üzerinde çalışmanız gerektiği tavsiyesini bile vermiştir. Ancak bu, onların ne olduğunu bildiğiniz anlamına gelmez. İçiniz rahat olsun; yalnız değilsiniz.

Çakraların tarihi

Çakralar, yoganın ve genel olarak Yeni Çağ felsefelerinin popülaritesinin artmasıyla birlikte son zamanlarda daha iyi tanınmaya başlandı. Bunlar, Hindistan kökenli karmaşık ve eski bir enerji sistemidir. Bunlardan ilk kez M.Ö. 1500 ila 1000 yıllarına tarihlenen manevi bilginin eski kutsal metinleri olan Vedalar’da bahsedilmiştir. Onlar hakkında çalışılabilecek çok şey var.

Çakra Nedir?

Çakra (Sanskritçe'de "cakra"), "tekerlek" anlamına gelir. Vücudunuzdaki enerji noktalarını ifade eder. Sinir demetlerine, ana organlara ve enerjik bedenimizin duygusal. Ve fiziksel sağlığımızı etkileyen bölgelerine karşılık geldiklerinden "açık" ve hizalı kalması gereken enerji disklerini döndürdükleri düşünülmektedir.

Bazıları 114 farklı çakra olduğunu söyler; ancak omurganız boyunca uzanan yedi ana çakra vardır. Bunlar, çoğumuzun bahsederken kastettiği çakralardır.

Bu yedi ana çakranın her birinin karşılık gelen bir numarası, adı, rengi, sakrumdan başın tepesine kadar olan omurganın belirli bir alanı ve sağlık odağı vardır.

 

Kök Çakra (Root Chakra)

Kök Çakra

Tıkanmış bir kök çakra, kabızlık, mesane veya kolon sorunları gibi fiziksel sorunlar ya da mali durum. Veya temel ihtiyaçlarımız ve refahımız konusunda duyulan güvensizlik hissiyle kendini gösterebilir. Hizalı ve açık olduğunda, hem fiziksel hem de duygusal olarak topraklanmış ve güvende hissederiz.

 

Sakral Çakra (Sacral Chakra)

Sakral Çakra

Bu çakrayla ilgili sorunlar, idrar yolu enfeksiyonları, bel ağrısı ve iktidarsızlık gibi ilgili organlarla ilgili sorunlar yoluyla görülebilir. Duygusal olarak bu çakra, öz değer duygularımızla ve daha spesifik olarak zevk, cinsellik ve yaratıcılık konusundaki öz değerimizle bağlantılıdır.

 

Güneş Pleksusu Çakra (Solar Plexus Chakra)

Güneş Çakra

 

Üçüncü çakradaki tıkanıklıklar genellikle ülser, mide yanması, yeme bozuklukları ve hazımsızlık gibi sindirim sorunları nedeniyle yaşanır. Kişisel gücümüzün çakrasıdır. Bu, öz saygımız ve özgüvenimizle ilgili olduğu anlamına gelir.

 

Kalp Çakra (Heart Chakra)

Kalp Çakra

 

Kalp çakramızdaki blokajlar, kalp sorunları, astım ve kilo sorunları yoluyla fiziksel sağlığımızda kendini gösterebilir. Ancak blokajlar genellikle insanların eylemleri aracılığıyla daha da net bir şekilde görülür.

Kalp çakrası blokajı olan insanlar genellikle kendi zararlarına başkalarını ilk sıraya koyarlar. Yedi çakranın ortasıdır. Dolayısıyla üst ve alt çakralarımız arasındaki boşluğu doldurur. Aynı zamanda başkalarını sevme ve onlarla bağlantı kurma yeteneğimizi de temsil eder. Uyum bozulduğunda kendimizi yalnız, güvensiz ve yalıtılmış hissetmemize neden olabilir.

 

Boğaz Çakra (Throat Chakra)

Throat Çakra

 

Beklenildiği gibi bu çakra, sözlü iletişim yeteneğimizle bağlantılıdır. Ses ve boğaz sorunlarının yanı sıra o bölgeyi çevreleyen dişler, diş etleri ve ağız gibi her şeydeki sorunlar bir blokaja işaret edebilir. Blokajlar veya yanlış hizalama, baskın konuşmalarda, dedikodu yapmada, düşünmeden konuşmada ve aklınızı konuşmakta zorluk yaşamanızda da görülebilir. Uyum içinde olduğunuzda, şefkatle konuşacak ve dinleyeceksiniz. Konuştuğunuzda kendinizi güvende hissedeceksiniz. Çünkü sözlerinizle kendinize karşı dürüst olduğunuzu biliyorsunuz.

 

Üçüncü Göz Çakra (Third Eye Chakra)

Üçüncü göz Çakra

 

Bu çakra, fiziksel olarak başın üzerinde yer aldığından tıkanıklıklar baş ağrısı, görme veya konsantrasyon sorunları ve işitme sorunları olarak kendini gösterebilir. Gerçeği dinlemekte güçlük çeken ("her şeyi biliyor" gibi görünen) veya sezgileriyle temas halinde olmayan kişilerde de bir engel olabilir. Açık ve hizalı olduğunda, insanların sezgilerini takip edeceği ve büyük resmi görebileceği düşünülüyor.

 

Taç Çakra (Crown Chakra)

Taç Çakra

 

Taç Çakra (Crown Chakra), diğer tüm çakralarıyla (ve dolayısıyla sistemdeki tüm organlarla) bağlantılıdır. Dolayısıyla yalnızca tüm organlarımızı değil, aynı zamanda beynimizi ve sinir sistemimizi de etkiler. Aydınlanma çakrası olarak kabul edilir ve hayatımızın amacıyla ve maneviyatımızla olan bağlantımızı temsil eder. Taç çakrası tıkalı olanlar dar görüşlü, şüpheci veya inatçı görünebilir. Bu çakranın açılması, diğer tüm çakraların açık kalmasına yardımcı olduğu ve kişiye mutluluk ile aydınlanma getirdiği düşünülmektedir.

Bunlar, bedenin duygulara karşılık gelen enerjik merkezleridir. Çünkü muhtemelen bunlardan biri, siz bu satırları okurken sizinle rezonansa girmiştir. Yarın, farklı bir tanesi sizinle rezonansa girebilir. Sürekli bir sorun olarak, sıklıkla blokajlarla karşılaştığınız bir çakra olarak, birinin, sizde diğerlerinden daha fazla yankı uyandırması muhtemeldir. Ara sıra, başka tıkanıklıklar da ortaya çıkabilir. Çakra sisteminde, bu kalıplar için belirli terimler ve önerilen tedaviler vardır.

Etiketler: Çakra Nedir, Çakra Nasıl Açılır, Enerji merkezleri,
Şubat 25, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR