Yağ Yakıcınızı Daha etkili Yapmanın 7 Yolu

Yağ Yakıcınızı Daha etkili Yapmanın 7 Yolu

Yağ Yakıcınızı Daha Etkili Yapmanın 7 Yolu

Yağ yakıcı kullanıyorsanız, ancak istediğiniz kilo kaybını hala göremiyorsanız, bu sorunu çözmenin zamanı geldi. Takviyeler yağ yakmanıza yardımcı olsa da, yaşam tarzınızın geri kalan kısmında doğru stratejiler uygulamadığınız sürece işe yaramaz.

Bu yedi adımı takip ederek yağ yakıcınızın faydasını maksimuma çıkarabilirsiniz.

1. İstikrarlı Olun

Bir yağ yakıcı alarak yetersiz beslenme durumunu ve eksik egzersizlerinizi telafi edemezsiniz. En etkili bir yağ yakıcı hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştırır. Ancak etkilerinden en iyi şekilde yararlanmak için tasarlanmış bir antrenman programına ihtiyacınız olacaktır.

Yağ yakıcı diyetinizi stabil bir durumda tutmak da önemlidir. Yağ yakıcılar, kalori yakmayı artırarak ve termojenik olduklarından. Bazen insanlar patates kızartması, pizza veya dondurma yemenin olumsuz etkilerini önlediklerini düşünürler. Ne yazık ki, o kadar kolay değil.

Yağ yakıcılar bir besin takviyesidir, açlık istek ve hislerini kontrol etmenize yardımcı olabilir.

İştah birçok hormon ve nörotransmiterden gelir. Bunlar, duygular, kokular, ortam ve atmosfer gibi birçok faktör tarafından uyarılabilir. Kurabiye pişirmek ve dolaplarınızı cips ve krakerlerle doldurmak iştahınızı artırarak kilo vermenizi zorlaştırır.

2. Yeterli Miktarda Protein Tüketin

Yağ kaybına ulaştığınızdan emin olmak için ayrıca kas kütlesini korumak için yeterli miktarda protein aldığınızdan da emin olun.

Piyasadaki yağ yakıcıların çoğu iştahınızı azaltabilir. Kalori alımınızı düşürmenize neden olurlarsa ve yeterli protein alamazsanız, kas kütlesi kaybı meydana gelebilir.

Yağ kaybını hedeflerken vücut ağırlığınız 1 kilogramı başına 1 gramdan daha az protein almamalısınız. Bu nedenle, karbonhidratları ve yağları azaltabilmekle birlikte, proteininizi ne olursa olsun yemelisiniz.

3. Dozunuzun Zamanlamasını İyi Ayarlayın

Enerjinizi yükseltmek ve yağ yakmayı düzene sokmak için, günün en çok ihtiyaç duyduğunuz bölümünde bir yağ yakıcı kullanın. Bu antrenman öncesi olabileceği gibi, uyandıktan sonra veya antrenmandan yaklaşık 30 dakika önce de olabilir.

Yağ yakıcınızın iştahı bastırıcı özelliklerinden yararlanmak için, günün mücadele etmeye çalıştığınız en zorlu saatlerinde kullanın. En önemli stratejilerden biri yemekten 30 dakika önce almaktır. Böylece kendinizi daha tok hissedersiniz.

Alternatif olarak, birkaç saat boyunca planlanmış bir öğün olmadığında, geçiştirmenize yardımcı olması için 1 servis alın. Dozun etkisi tükendiğinde ve acıkmaya başladığınızda, bir sonraki öğününüzün yaklaştığını bileceksiniz.

4. Bol Su Tüketin

Yağ yakıcı ürünler metabolizmanızı yükseltir, böylece yan etki olarak onları kullanırken daha fazla terlersiniz. Ayrıca, kafein gibi uyarıcılar idrar söktürücü etkiye sahip olma eğilimindedir. Bu nedenle kendinizi tuvaleti daha sık ziyaret ederken bulabilirsiniz. Bu koşullar bir dehidrasyon durumuna ve yavaşlayan metabolizmaya yol açabilir.

Günde en az 3-4 litre soğuk su içmek sadece su dengenizi sağlamakla kalmayacak. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırdığı ve yağ kaybını desteklediğini de göreceksiniz. En iyi emilim ve hidrasyon desteği sağlamak için her bir doz yağ yakıcı takviyesiyle en az 1 bardak su içmeniz önerilir.

5. Yağ Yakıcı Döngüsü

Vücut zamanla bazı bileşenlere duyarsız hale gelir. Yağ yakıcı olağan durumlardan takviyelerinde olan durumlardan biridir. Buna cevaben, birçok insan kilo verme sonuçlarını almaya devam etmek için ürünün dozunu arttırmaktadır. Ancak bu yaklaşım tamamen yanlıştır ve geri tepecektir.

Kafeinin ve benzer bileşenlerin aşırı kullanımı, özellikle diyet stresi altında, yüksek seviyelerde kortizol hormonuna yol açabilir.

Bu yan etkiye ek olarak, vücudunuz tepki olarak doğal metabolik sürecinizi yavaşlatarak bu etkiyi telafi etmeye çalışabilir. Yani böylece daha az kalori yakmış oluyorsunuz, ki bu kilo veren bir ürün kullanmanın amacına tamamen ters düşmektedir.

Bu zarar verici yan etkilerden kaçınmak için takviye edici gıdanızı bir döngüye sokmalısınız. Bunu sağlamak için 2-4 haftalık tüketimin ardından 2 haftalık bir ara verebilirsiniz.

Unutmayın, zayıflama takviyeleri asla bir diyetin normal bir parçası olarak tasarlanmamıştır. Bir yarışmaya hazırlanmak, kilo verme çabalarınızı başlatmak gibi bir hedefe ulaşmanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadırlar.

6. İyi ve Yeterli Bir Uyku Düzeni

Bazı insanlar enerjiyi tüketmek için yağ yakıcılarına yönelir. Çünkü sürekli uyku yoksunluğu içindedirler. Ne yazık ki, bu yaklaşım kan kortizolün de artışlara ve azalmış testosterona neden olabilir. Bu da sizi kas kazancı ve yağ kaybı açısından önemli ölçüde geri atacaktır.

Uyku, onarım, iyileşme ve hormonal denge için gereklidir. Her gece sekiz saat boyunca derin bir uyku çekin. Ancak yoğun bir döneminiz varsa veya stres altındaysanız daha fazlasına ihtiyacınız olabilir.

Yağ yakıcıların uykunuzu engellediğini tespit ederseniz, öğlen yemeği dozu sonrasında herhangi bir uyarıcı kullanmayın. Tamamen uyarıcı olmayan ürünlere bir süre geçiş yapın. Ayrıca kahve, soda veya antrenman öncesi takviyeleri gibi diğer kafein kaynaklarını öğleden sonra 6 ile sınırlayın.

7. Doğru Formülü Seçin

Örneğin, öncelikle açlık kontrolü arıyorsanız, bileşenlerden biri olarak hoodia içeren bir yağ yakıcı seçin. Hoodia, iştah kontrolünü desteklemek için kullanılan en yaygın takviyelerden biridir.

Peşinde olduğunuz enerji ise, kafein, sinefrin veya yohimbe gibi maddeler içeren bir yağ yakıcı seçebilirsiniz. Bunlar, sizi gün boyunca dinç tutmak için size enerji artışı sağlayacak olan uyarıcılardır.

Bu yağ yakıcılar grubunun anahtar kelimesi “termojenik” tir. Bu, kelime tam anlamıyla “ısı üreten” anlamına gelir. Vücut sıcaklığınızın yükselmesi, daha fazla kalori yakmanıza ve depolanan yağları yakıt olarak kullanmanıza olanak tanır.

Vücudunuzun yağları kullanmasına yardımcı olması için CLA, Karnitin, zencefil ve kırmızı biber ekstresi gibi uyarıcı olmayan bileşenler de vardır. Bunlar enerji seviyenizi düşürmeden yağları yakabilir.

Yağ yakma ürünleri genellikle uyarıcı veya uyarıcı içermeyen olarak sınıflandırılır. Stimülan yağ yakıcılar kafein, sinefrin, yohimbe veya diğer benzer bileşenlere sahip olacaktır. Birçoğu ayrıca, karışımdaki uyarıcı olmayan termojenik ve iştah kontrol edici bileşenler içerir.

Uyarıcı içermeyen yağ yakıcıları sadece uyarıcı olmayan termojeniklere ve iştah bastırıcılara sahiptir. Etkileri daha hafiftir, ancak kafeine duyarlıysanız veya yüksek endişe duyuyorsanız daha iyi bir seçimdir.

Hiçbir yağ yakıcı aynı bileşen karışımını içermez. Buna ek olarak, hiçbir metabolizma aynı değildir. Her insan yağ depolar ve farklı şekilde yakar.

Sırf arkadaşınızın belli bir üründen harika sonuçlar alması, sizde de aynı etkiyi yapacağı anlamına gelmez. Vücudunuzun da etki edene kadar farklı formülasyonlar denemeye devam edebilirsiniz.

Etiketler: Yağ yakıcınızı daha etkili yapmanın 7 yolu, en iyi yağ yakıcı, termojenik yağ yakıcı
Temmuz 01, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR