Sirius Life İlaç: Sağlık Sektöründe Öncü Marka!

Sirius İlaç Firması, 2018 yılı Aralık ayı itibariyle resmi olarak faaliyete geçmiştir. Sirius İlaç firması özellikle Türkiye pazarında eksikliği olan gıda takviyesi veya ilaçlara odaklanarak tüm ürünlerini yüksek kalite standartlarında üretmektedir. Özellikle Sirius alpha gpc ürünüyle öne çıkmaktadır.

Sirius Life ilaç Ürün Çeşitliliği

Sirius markalı ürünler içerisinde en popüler ürün olarak Sirius Alpha Gpc (Alfa Gliserilfosforilkolin) söyleyebiliriz.

Alpha Gpc Ne Demek?

Alfa-gliserilfosforilkolin (alfa-GPC), alfa-gliserofosfokolin olarak da adlandırılır. Ayrıca kolin içeren bir bileşiktir. Bazı gıdalarda, takviyelerde bulunur veya vücut tarafından üretilebilir.

Alpha GPC, kan-beyin bariyerini geçebilir. Bu nedenle kolinin doğrudan beyin hücrelerine verilmesine yardımcı olur. Kan-beyin bariyeri, patojenlerden ve toksinlerden korumak için çoğu maddenin beyne ulaşmasını engelleyen koruyucu bir hücre alanıdır.

Bazı bileşikler beyin hücrelerine ulaşmak ve onları etkilemek için bu filtreden geçebilir. Alfa GPC takviyesi almanın beyindeki nörotransmitter asetilkolin seviyelerini artırabileceğine inanılıyor.

Alfa GPC Ne için Kullanılır?

Alpha GPC, bilişsel işlevi ve zihinsel performansı artırabilecek bir grup madde olan bir tür nootropik olarak kabul edilmektedir. Alfa GPC'nin aşağıdakiler için faydalı olabileceğine dair bazı kısa süreli ve hayvan çalışmaları vardır:

  • Alzheimer hastalığı ve vasküler demans — Bazı araştırmalar, alfa GPC'nin bilişsel işlevi iyileştirebileceğini, bilişsel gerilemenin ilerlemesini yavaşlatabileceğini ve Alzheimer hastalığı ile ilgili semptomları iyileştirebileceğini öne sürmektedir.
  • İnme iyileşmesi— 2008'de yapılan bir hayvan çalışması, alfa GPC'nin hücre hasarını azaltmaya yardımcı olabileceğini buldu.
  • Epilepsi — Bir hayvan çalışmasında alfa GPC'nin nöronların ölümünü azalttığı ve kan-beyin bariyerini desteklediği bulundu. Araştırmacılar, ek takviyenin epilepsili kişilerde bilişsel işlevi iyileştirmeye yardımcı olabileceğine inanılmaktadır.

Alfa GPC'nin Faydaları

Muhtemelen anlayabileceğiniz gibi, alfa GPC'nin faydalarının ardındaki araştırmaların çoğu, tam olarak güçlü değil. Hayvanlarda ve küçük örneklem büyüklüklerinde belirli etkilere sahip gibi görünmesi, insanlar üzerinde büyük ölçekte aynı etkilere sahip olacağı anlamına gelmeyebilir.

Yine de, alfa GPC'nin önerilen faydalarının çoğu, muhtemelen nörotransmiter asetilkolindeki olası artışlarla ilgilidir. Asetilkolinin beyin sağlığı üzerindeki etkileriyle hafızada ve öğrenmede rol oynadığına inanılıyor.

Asetilkolinin başka bir işlevi, kan akışını iyileştirebilecek ve kalp hızını yavaşlatabilecek kalp atış hızı ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olmaktır.

Alfa GPC'nin olası faydalarından bazıları şunlardır:

  • Hafızayı ve bilişsel işlevi artırabilir
  • Beyne giden kan akışını iyileştirebilir
  • Düşünme becerilerini ve öğrenme yeteneklerini geliştirebilir.
  • Kas ve atletik performansı artırabilir

Yine de, bu potansiyel faydaların güvenilir bir şekilde gerçekleşip gerçekleşemeyeceğini doğrulamak için daha fazla araştırmalara ihtiyaç vardır.

Alfa GPC Kullanım Dozu

Alfa GPC için önerilen belirli bir doz yoktur. En iyi doz muhtemelen istediğiniz etkiye, yaşınıza, sağlığınıza ve tıbbi geçmişinize bağlıdır.

2012'de FDA, kolin ve takviyelerin gıda kaynakları yoluyla tüketilen alfa GPC miktarının genellikle günde 196.2 mg alfa GPC'nin altındaki seviyelerde güvenli kabul edildiğini belirtti.

FDA'nın diyet takviyelerini tam olarak düzenlemediğine dikkat edilmelidir. Bu nedenle bir takviyeye başlamadan önce şirketi ve iddiaları araştırdığınızdan emin olun.

Yararları, riskleri ve dozu tartışmak için herhangi bir yeni takviyeye başlamadan önce tıbbi tavsiye için bir sağlık uzmanıyla konuşun.

Sirius Life Alpha GPC Fiyatları ve Satın Alma

Sirius life alpha gpc fiyatları piyasa koşullarına göre makul değerlerde görünmektedir. Uygun fiyat ve ücretsiz kargo avantajları için eprotein.com.tr sitemizden keşfedebilir satın alabilirsiniz.

Alfa GPC'nin Yan Etkileri

Alpha GPC, uygun şekilde ve düşük dozlarda kullanıldığında muhtemelen güvenlidir. Ancak aşağıdakiler gibi hafif yan etkilere yol açabilir:

  • Göğüste ağrılı yanma hissi
  • Baş ağrısı
  • Uykusuzluk
  • Bilinç bulanıklığı
  • Deri döküntüsü veya kızarıklık
  • Baş dönmesi

Alfa GPC Etkili midir?

Alfa GPC'nin gerçek etkilerini anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Araştırma ve klinik çalışmaların çoğu kısa süreler için yapılmıştır veya hayvan çalışmalarıdır. Bu nedenle takviyenin zaman içinde insanları nasıl etkilediğini bilmek zordur.

Tüm araştırma çalışmaları alfa GPC'nin etkinliğini tam olarak desteklemeyebilir. Takviyenin etkili olabileceği ve beyin için faydaları olabileceği potansiyeli var.

Ancak alfa GPC'nin etkinliğini ve güvenliğini kanıtlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Almadan önce alfa GPC ile ilgili herhangi bir soru ve endişeniz varsa sağlık uzmanınıza başvurun  

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR